Kulinarija

5 knygos, norintiems pagaminti vakarienę per 20 minučių

Pasikalbėkime apie vakarienes. Tą bene tobulą metą, kai pasibaigus ilgai dienai pagaliau išjungiame kompiuterius, uždarome darbo kabineto duris, užverčiame vadovėlius ir visi drauge susitinkame prie bendro šeimos vakarienės stalo. Čia, kur mėgaujamės gardžiais naminiais valgiais, dalijamės dienos įspūdžiais, kuriame ateities planus… Jau beveik matau, kaip nepatikliai kyla Jūsų antakiai, o akys prisimerkia. Klausiate manęs, kokios dar vakarienės, naminiai valgiai ir ilgi pokalbiai prie stalo, kai laikas tiesiog bėga pro šalį, tiesa?

Aš suprantu. Aš žinau. Aš taip pat neturiu laiko. Bet noriu priminti: labai dažnai net 20 minučių yra daug daugiau nei nieko. Trumpam pamirškite darbus ir rūpesčius – šias 20 minučių skirkite sau, savo šeimai ir, žinoma, vakarienei. Nes, mielieji, maistas, kuriuo dalijamės, gali sukurti stebuklą: laimingų ir jaukių namų, mylinčios ir vieningos šeimos stebuklą!

Šiandien iš gausios kulinarinių knygų lentynų išrinkome penkias, kurios paneigs mitą, kad norint gaminti ir mėgautis naminiu maistu, reikia tam turėti tiek daug laiko, kiek paprastai nei vienas iš mūsų ar Jūsų neturime. Taigi, štai jos. Lietuvių autorių knygos, kurios tikrai atsakys į klausimą, kaip ir ką savo namų virtuvėje pagaminti vos per 20 minučių?

vieno-indo-patiekalai

VIENO INDO PATIEKALAI

Jei nuo naminės vakarienės ruošimo Jus atbaido tai, kiek daug brangaus laiko pareikalaus ne tik gaminimas, bet ir kalno indų plovimas pavakarieniavus, su šia knyga nereikės baimintis kas minutę vis kylančio indų bokšto plautuvėje ar grėsmingai tiksinčio laikrodžio – gardžią, sočią ir šildančią vakarienę visai savo šeimai galite pagaminti vieninteliame inde greitai, paprastai ir su didžiausiu malonumu!

Knygos autoriai Dovilė ir Mantas Bajaliai puikiai žino: kartais tereikia vieno vienintelio indo – puodo, keptuvės, troškintuvo, dubens ar kepimo indo, – kad greitai ir paprastai galėtumėte paruošti gardžius pietus, šildančią vakarienę ar net puikų desertą!

lengvai-paruosiamos-vakarienes

LENGVAI PARUOŠIAMOS VAKARIENĖS

Ketvirtoji bestselerių autorės Neringos Kalasauskaitės-Levandovskos knyga nustebins jaukių, gardžių ir greitai paruošiamų vakarienės patiekalų įvairove. Autorė tiki ir knygos puslapiuose įtikina, kad jokio restorano maistas neprilygs tam, kuris su meile pagamintas namuose, o svarbiausia – pačius skaniausius patiekalus gaminti paprasta ir lengva!

Šioje knygoje rasite ypatingą atmosferą kuriančių patiekalų: nuo lengvų iki labai išalkusiems skirtų receptų idėjų. Išsirinkite ir skanaukite kartu su pačiais brangiausiais žmonėmis!

vegetariniai-valgiai

VEGETARINIAI VALGIAI

Knygoje surašyti lengvai paruošiamų, tačiau subtilių patiekalų receptai yra tinkami ne tik vegetarinės mitybos šalininkams, bet ir tiems, kurie visada ieško naujovių ir mėgsta išbandyti netikėtus receptus. Kas gali būti geriau nei per tas 20 minučių, skirtų laikui virtuvėje, paruošti kažką labai gardaus ir dar neragauto!

Knygos autorė Greta Dičiūnaitė kviečia pagaminti gardžią vakarienę sau ir šeimai, sušilti mėgaujantis daržovių sriuba, skanauti greitai paruošiamus gardžius vegetarinius užkandžius, – tegul vegetariniai patiekalai Jus nustebina ir Jūsų mitybai suteikia daugiau žavesio. Išbandykite šioje knygoje esančius lengvų ir greitų patiekalų receptus, atraskite naujus skonius!

vieno-stalo-istorija

VIENO STALO ISTORIJA

Knygos autorė Rūta Repšienė, šeimos restoranėlio „Fresh Friendly Family“ įkūrėja, knygoje dalijasi receptais ir kalba apie kasdienę laimę visiems kartu susėsti prie bendro stalo, dalytis maistu ir drauge kurti savo istoriją, gardžiausius šeimos prisiminimus.

Knygoje rasite keturis pagrindinius skyrius ir receptų, atspindinčių kintančias šeimos stalo tradicijas: intensyviam gyvenimo būdui subalansuotų ir išvykoms pas draugus skirtų receptų jaunai dviejų asmenų šeimai; paprastai ir greitai paruošiamų valgių šeimai su mažais vaikais; sočių pietų ir vakarienių patiekalų receptų keturių asmenų šeimos stalui; nostalgiškų močiutės stalo kepinių bei desertų.

gaminame-namuoseGAMINAME NAMUOSE

Tai knyga, skirta žmonėms, kurie mėgsta sunaudoti kiekvieną šaldytuve esantį produktą be likučių! Juk dažnai būna, kad suvalgę pusę cukinijos su kita dalimi nebežinome ką daryti – to paties patiekalo nebesinori, o ką dar pagaminti idėjų pritrūksta. Knygoje kiekvienas ingredientas turi mažiausiai tris receptus tam, kad išbandytumėte vis naują skonį ir kitokį derinį.

Indrės Sasnauskaitės „Gaminame namuose“ yra puikiausių receptų rinkinys, gelbėjantis kiekvienoje virtuvės situacijoje – nuo idėjų šeimos vakarienei iki tikrai puotai tinkamų patiekalų.

Mėgaukitės namie ruoštais valgiais, atraskite naujų skonių ir stebinkite save bei šeimos narius gardžiausiomis vakarienėmis, kurioms prireiks vos 20 minučių brangaus Jūsų laiko!

Asta Černė

Gardus maistas, viliojantys aromatai ir nauji skoniai mane visuomet įkvepia kurti virtuvės istorijas! Jaukiai, skaniai ir įsimintinai – štai kaip bėga dienos smagurių pasaulyje.