Staltiesės ritmu
Staltiesės ritmu
9
  • Išparduota.
Kartą diskutuodamas su kolega žurnalistu, kuris vėliau tapo žurnalo redaktoriumi, leptelėjau: mano didžiu įsitikinimu, valgantis žmogus yra tiek pat reikšmingas, kaip ir mąstantis žmogus. Kaip ir skaitantis, kuriantis, tikintis. Kolega įsmeigė į mane akis ir prunkštelėjo. Valgantis žmogus? Homo edens? Na, na… Diskusija tąkart baigėsi. Išvykęs dirbti į Italiją radau bendraminčių. Apstulbau susivokęs, kad visa Italija, visa Pietų Europa mąsto panašiai: valgantis žmogus – tai tam tikrų socialinių,…
  • Autorius: Paulius Jurkevičius
  • Leidėjas:
  • Metai: 2010
  • Puslapiai: 356
  • ISBN: 9789986167464
  • Versijos kodas: PT.5
  • Formatas: 16,5 x 23,5 cm, minkšti viršeliai
  • Kalba: Lietuvių

Staltiesės ritmu Minkšti viršeliai - 2010

Atsiliepimai

    • 2016-10-12

    Viena geriausių kada nors skaitytų knygų apie maistą. Parašyta nenuobodžiai ir labai informatyviai. Didžiausi pagyrimai autoriui.

    Viena geriausių kada nors skaitytų knygų apie maistą. Parašyta nenuobodžiai ir labai informatyviai. Didžiausi pagyrimai autoriui.

Aprašymas

Kartą diskutuodamas su kolega žurnalistu, kuris vėliau tapo žurnalo redaktoriumi, leptelėjau: mano didžiu įsitikinimu, valgantis žmogus yra tiek pat reikšmingas, kaip ir mąstantis žmogus. Kaip ir skaitantis, kuriantis, tikintis. Kolega įsmeigė į mane akis ir prunkštelėjo. Valgantis žmogus? Homo edens? Na, na… Diskusija tąkart baigėsi. Išvykęs dirbti į Italiją radau bendraminčių. Apstulbau susivokęs, kad visa Italija, visa Pietų Europa mąsto panašiai: valgantis žmogus – tai tam tikrų socialinių, etnografinių, kultūrinių vertybių atspindys.

Mokytis ir smalsiai žvalgytis, lygiuotis į šaunesnius ir daugiau pasiekusius – tikrai verta. Kad nacionaliniai virtuvės ypatumai būtų be konservantų, kad vynas vėl taptų ne alkoholio laipsnių suma, o krikščioniškosios Vakarų kultūros simboliu, kad virėjai būtų vadinami kūrėjais. Kad vėl grįžtų staltiesės ritmas ir prarasta gastronominė atmintis. Kas žino, galbūt iš baltojo varškės sūrio. Ar iš stiklo drumsto naminio alaus. Juk net prancūzui Marceliui Proustui prarasto laiko beieškant austrių ir moliuskų skonis kažkodėl netikdavo...

Žurnalisto Pauliaus Jurkevičiaus, jau keliolika metų dirbančio Italijoje, nuolat rašančio gastronomijos temomis Lietuvos ir užsienio spaudoje, pirmoji knyga – tai kelionė po gero ir blogo skonio Europą, šmaikštūs praktiniai patarimai geros virtuvės ieškotojams ir teoriniai gastronomijos kaip bendrosios kultūros dalies pagrindai.

Pizos universiteto profesoriaus baltisto Pietro U. Dini lietuviškai rašytame įžanginiame tekste apžvelgiama su Italija glaudžiai susijusi šios knygos autoriaus kūrybinė veikla.

Išparduota.

Turi egzempliorių? Parduok!

  • Autorius: Paulius Jurkevičius
  • Leidėjas: Tyto alba
  • Metai: 2010
  • Puslapiai: 356
  • ISBN: 9789986167464
  • Versijos kodas: PT.5
  • Formatas: 16,5 x 23,5 cm, minkšti viršeliai
  • Kalba: Lietuvių

Atsiliepimai

    • Skaitytojas
    • 2016-11-09

    Labai gera knyga, smagiai ir įdomiai parašyta. Joje pateikta daug naudingos informacijos ne tik apie maistą, bet ir gėrimus, restoranus, kt. Gali būti puiki dovana tiems, kas domisi maistu ir jo gamyba.

    • Toma K.
    • 2016-10-12

    Viena geriausių kada nors skaitytų knygų apie maistą. Parašyta nenuobodžiai ir labai informatyviai. Didžiausi pagyrimai autoriui.

    • Sigita P.
    • 2015-10-14

    jau seniai neskaičiau tokios įdomios knygos apie maistą, jo gaminimą, restoranus, kitas subtilybes, super!

Rodyti daugiau
9 pirkėjai įvertino šią prekę.
  • 5
  • 100%
  • 4
  • 0%
  • 3
  • 0%
  • 2
  • 0%
  • 1
  • 0%