• SVARBU! Knygos.lt sandėlis kraustosi į naują vietą – užsakymus išsiųsime nuo gegužės 27 d. 

Privatumo politika

Jūsų asmeninių duomenų saugumas – mūsų prioritetas. Čia galite sužinoti, kokius Jūsų asmeninius duomenis renkame, kai lankotės www.knygos.lt ir ką su šia informacija darome.

Mes gerbiame Jūsų privatumą, todėl nerenkame jokių nereikalingų duomenų, kurie būtų skirti bet kam kitam išskyrus kokybiškam knygos.lt paslaugų teikimui ir maloniam naršymui knygos.lt.

Užtikriname, kad visi Jūsų duomenys tvarkomi ir saugomi pagal Lietuvos Respublikos asmens duomenų apsaugos įstatyme numatytus reikalavimus bei kitus Lietuvos Respublikoje asmens duomenų apsaugą reglamentuojančius teisės aktus, taikant reikiamas organizacines ir technines priemones skirtas apsaugoti Jūsų duomenis nuo atsitiktinio ar neteisėto atskleidimo, sunaikinimo, pakeitimo, taip pat nuo neteisėto tvarkymo veiksmų.

Visa informacija yra šifruojama tiek ją perduodant, tiek saugant.

Knygos.lt kolektyvas supažindintas su asmens duomenų apsaugos reikalavimais ir užtikrina nustatytų organizacinių priemonių dėl duomenų tvarkymo laikymąsi. Prieigą prie duomenų turi tik knygos.lt įgalioti asmenys, kurie atsakingi už knygos.lt svetainės techninę, komercinę bei turinio redakcinę priežiūrą.

Rekomenduojame sukurti saugų slaptažodį, kurį naudosite knygos.lt. Jūs patys esate atsakingi už slaptažodžio konfidencialumą ir privalote neatskleisti bei nesidalinti juo su trečiaisiais asmenimis bei saugiai jį tvarkyti.

Jūsų asmens duomenų valdytojas yra UAB „BALTO trader“, įm. kod. 302429186, Utenos g. 41B, LT-08217 Vilnius. Tel. 8 700 55775, el.paštas: [email protected], toliau - Bendrovė.

Kaip ir kokius duomenis renkame

Naudojantis www.knygos.lt ar knygos.lt mobiliąja programėle, Jūsų asmens duomenis renkame, kai jūs patys juos mums pateikiate, arba duodate sutikimą juos rinkti ir naudoti:

  • automatiniu būdu sukuriamą bei registruojamą techninę informaciją, kuri surenkama kiekvieną kartą, kai Jūs naudojate knygos.lt svetainę, programą mobiliesiems ar kitą paslaugą. Kai Jūs naudojatės knygos.lt, mūsų serveriai įrašo informaciją (“log data”), įskaitant informaciją, kurią Jūsų naršyklė automatiškai siunčia kiekvieną kartą, kai lankotės knygos.lt, arba Jūsų mobilioji programa automatiškai siunčia, kai yra naudojama. Šie duomenys apima IP adresą, aplankyto puslapio adresą, ankstesnio puslapio adresą, datą ir laiką, naršyklės tipą ir versiją. Šie duomenys lankytojų identifikavimo tikslu nenaudojami, tokie duomenys niekam neperduodami ir yra saugomi tik su elektroninės parduotuvės knygos.lt problemų diagnostikos, statistikos ir apsaugos nuo neteisėto, kenksmingo paslaugų naudojimo tikslais.
  • Kitus duomenis, kurie surinkti naudojant slapukus ir panašias technologijas, susijusias su naršymu internete. Slapukų surinkta informacija leidžia mums užtikrinti Jums galimybę naršyti patogiau, daugiau sužinoti apie knygos.lt naudotojų elgesį, analizuoti tendencijas bei pateikti panašius pasiūlymus, tobulinti svetainę ir Jūsų aptarnavimą. Jūs galite pasirinkti, ar norite priimti slapukus. Jeigu nesutinkate, galite ištrinti visus jūsų kompiuteryje jau esančius slapukus, o daugumą naršyklių nustatyti taip, kad slapukai nebūtų įrašomi jūsų įrenginyje. Daugiau informacijos rasite puslapyje Slapukų naudojimo taisyklės.
  • duomenis, kuriuos pateikiate tiesiogiai knygos.lt, kai perkate. Tai apima Jūsų vardą, pavardę, telefono ryšio numerį, adresą, elektroninio pašto adresą, su pirkimu susijusią informaciją (pirkimo data, prekės kaina, kiekis, žyma apie užsakymo vykdymo eigą, IP adresas, nuolaidos kodas, užsakymo data, prekės pavadinimas, prekės kodas), mokėjimo informaciją, pristatymo duomenis (adresas ir telefono numeris). Jei buvo pirkta kitam asmeniui, mes surenkame jų pristatymo duomenys ir kontaktinę informaciją.
  • duomenis, kuriuos pateikiate tiesiogiai knygos.lt dalyvaudami vykdomose knygos.lt apklausose, konkursuose ir žaidimuose. Tai apima Jūsų vardą, pavardę, gimimo datą, adresą, telefono numerį, elektroninio pašto adresą, mėgstamą literatūros žanrą, mėgstamą prekių kategoriją (prekių krepšelį), taip pat duomenis, patvirtinančius teisę dalyvauti reklaminėse akcijose, ir reklaminių akcijų (žaidimų ir konkursų) sąlygų išpildymą patvirtinančius dokumentus (pavyzdžiui, prekės pirkimą patvirtinančio kvito datą, numerį ir pan.), kiek tai susiję su dalyvavimu reklaminėje akcijoje arba teise dalyvauti žaidime.
  • suteikiate mums leidimą jūsų pateiktus duomenis naudoti pažymėdami atitinkamą pasirinkimą, kuris apibrėžiamas išsamiai tuo metu, kai iš Jūsų prašoma sutikimo, gauti pranešimus tiesioginės rinkodaros tikslais. Tai apima Jūsų telefono numerį, elektroninio pašto adresą. Jūsų sutikimas galioja duomenų saugojimo laikotarpiu iki atšauksite savo sutikimą pasirinkdamas atitinkamą nuorodą siunčiamuose atitinkamai tiesioginės rinkodaros pasiūlymuose arba rinkodaros tyrimų pranešimuose arba informuodami mus elektroniniu paštu [email protected].
  • kuriuos gauname iš kitų šaltinių, kai ateinate į knygos.lt iš trečiųjų šalių iš trečiųjų šalių puslapių, naujienlaiškių, paspaudus reklaminius skydelius, mes fiksuojame iš kokio šaltinio lankytojas atėjo, reklaminės kampanijos pavadinimą ir jos poziciją bei šiuos duomenis susiejame su užsakymu.
  • Perkant ir atsisiunčiant elektronines knygas, kad galėtume nustatyti pirkėjo šalį PVM taikymo tikslais, mes papildomai renkame ir saugome IP adresą, šalį (nustatytą pagal IP adresą), mokėtojo šalį, telefono numerį.
  • Jums kreipiantis į knygos.lt klientų aptarnavimą, mes renkame jūsų kontaktinius duomenis, įskaitant vardą, el. paštą, telefoną, susirašinėjimų istoriją. Galima kreiptis el. paštu, telefonu, per kontaktų formas, integruotas susirašinėjimo priemones, per Facebook, asmeniškai atėjus pas mus.
  • vaizdo duomenis, kuriuos užfiksuoja mūsų vaizdo stebėjimo įranga, kuomet lankotės mūsų knygos.lt knygyne.
  • Paspaudus knygos.lt esančias nuorodas į kitus tinklalapius, juose galioja jų privatumo ir slapukų naudojimo taisyklės.

 

Kam naudojame surinktus duomenis?

Užtikriname, kad Jūsų asmeninius duomenis, naudojame sąžiningai, teisėtu tikslu ir tik tokia apimtini bei tokį laikotarpį, koks būtinas aiškiai apibrėžtiems ir teisėtiems tikslams pasiekti, atsižvelgiant į duomenų subjekto privatumo apsaugą.

Jūsų el. pašto adresas skirtas identifikuoti jus prisijungiant prie knygos.lt, o jūsų asmeniniai duomenys, tokie kaip vardas, pavardė, adresas ir pan. naudojami apdoroti jūsų užsakymus ir sėkmingai pristatyti prekes jūsų nurodytu adresu. Be atskiro sutikimo, šie duomenys nebus naudojami jokiems kitiems tikslams.

Jei davėte sutikimą jūsų nurodytu el. pašto adresu ar telefonu gauti reklaminius pranešimus, šiuos jūsų duomenis panaudosime išskirtinių pasiūlymų, rekomendacijų, apklausų ir panašios su knygos.lt susijusios informacijos siuntimui bei atsakyti į jūsų klausimus ar komentarus. Naujienlaiškių ir reklaminių SMS gavimo nustatymus bet kada visiškai paprastai galite pakeisti savo knygos.lt profilyje. Jūs taip pat gali susisiekti elektroninio pašto adresu [email protected] ir pranešti, kad nebenorite gauti naujienlaiškių ar reklaminių SMS.

knygos.lt naudoja slapukus ir kitas sekimo technologijas, kad galėtų suteikti reikiamą funkcionalumą ir atpažinti jus kitose paslaugose ir įrenginiuose. Dalis slapukų yra būtini, kad knygos.lt jūsų naršyklėje ar įrenginyje veiktų tiksliai, likę slapukai, kuriuos bet kada galite išjungti, skirti kaupti ir analizuoti knygos.lt lankomumo statistiką ir vartotojų elgseną, pateikti tinkamas rekomendacijas kituose tinklalapiuose ir panašiai. Sprendimas, ar leisti knygos.lt naudoti slapukus, ar ne, išskyrus būtinus, yra visiškai Jūsų rankose. Jei knygos.lt svetainėje apačioje rodomame pranešime, kad mūsų interneto svetainėje naudojami slapukai, esate pažymėję „Sutinku“ ties Slapukų naudojimo taisyklės arba naršote knygos.lt toliau neatsisakę slapukų leidžiate mums spręsti, kad sutinkate su slapukų įrašymu. Daugiau informacijos apie slapukus ir kaip juos valdyti galite sužinoti puslapyje Slapukų naudojimo taisyklės.

Siekdami tinkamai vykdyti mums teisės aktuose nustatytas prievoles, tvarkome Jūsų duomenis susijusius su pvz., apskaita, duomenų teikimu kompetetingoms institucijoms, kai to reikalauja teisės aktai.

Mes taip pat tvarkome savo personalo ir klientų bei kitų į vaizdo stebėjimo lauką patekusių asmenų vaizdo duomenis siekdami užtikrinti jų bei turto saugumą.

Su kuo ir kodėl dalinamės informacija

Jūsų asmeniniai duomenys pas mus yra saugūs. Tačiau, kad knygos.lt veiktų ir jus visuomet pasiektų užsakyta prekė, privalome jūsų duomenimis pasidalinti su duomenų tvarkytojais. Pavyzdžiui, bankus, su kuriais bendradarbiaujame, pasiekia informacija apie užsakytą prekę ir sumą kurią reikia apmokėti, kai perkate knygos.lt naudodamiesi savo mokėjimo kortele - jūsų mokėjimo kortelės informacija, kurjerių tarnybos gauna informaciją kokiu adresu prekę pristatyti, bei telefono numerį, kuriuo galėtų su jumis susisiekti.

Knygos.lt yra pasaulinė/tarptautinė paslauga/prekyba. Duomenys, kuriuos gauname iš Jūsų gali būti tvarkomi ir saugomi teritorijose, esančiose už Europos Ekonominės Erdvės („EEE“). Toks perdavimas, įskaitant, bet neapsiribojant, yra susijęs su Jūsų užsakymų įvykdymu, mokėjimo duomenų tvarkymu bei pagalbinių paslaugų vykdymu.

Mes taip pat galime teikti Jūsų duomenis:

  • Jei knygos.lt dalyvautų susijungime, įsigijime, bankrotuose, likvidavimo, reorganizavimo ar panašiuose procesuose bei susijusiuose su šiose taisyklėje aprašytos informacijos perkėlimu, knygos.lt pateiks jūsų informaciją šaliai, dalyvaujančiai tokiame procese (pavyzdžiui, potencialus pirkėjas).
  • Atsakydami į teismo arba valstybės institucijų prašymus, tik ta apimtimi, kiek tai būtina siekiant tinkamai vykdyti galiojančius teisės aktus arba teismo nutartį / sprendimą.
  • Kitiems tretiesiems asmenims Jūsų sutikimu, kuris gali būti gautas dėl konkretaus atvejo.

 

Užtikriname, kad duomenų tvarkytojus renkamės atsakingai, ir tik tokius, kurie suteikia pakankamų garantijų, kad duomenų tvarkymas atitiks BDAR reikalavimus, įskaitant tvarkymo saugumą.

Daugiau informacijos, kam ir kokia asmeninė Jūsų informacija yra perduodama, rasite puslapyje Duomenų tvarkytojų sąrašas.

Kiek laiko saugomi duomenys

Mes saugome jūsų asmens duomenų informaciją tik tiek, kiek tai susiję su sutarčių vykdymu bei šioje Privatumo politikoje ir asmens duomenų apsaugos nuostatose nurodytų tikslų įgyvendinimu, bet ne trumpiau nei tą mus įpareigoja daryti mūsų veiklą reglamentuojantys teisės aktai. Tai taip pat taikoma visiems, su kuriais dalijamės jūsų informacija ir kurie teikia paslaugas mūsų vardu.

Jūsų asmens duomenys, susiję su elektronine prekyba tvarkomi ir saugomi 2 metus nuo paskutinio Jūsų apsilankymo Knygos.lt arba paskutinio pirkimo dienos. Pirktų prekių PVM sąskaita faktūra ir joje nurodyti Pirkėjo asmeniniai duomenys saugomi 10 metų.

Tiesioginei rinkodarai skirti asmens duomenys, kurie tvarkomi Jums sutikus su tokiu asmens duomenų tvarkymu, yra tvarkomi ir saugomi iki Jūsų sutikimo atšaukimo dienos, pasirinkdami atitinkamą nuorodą siunčiamuose atitinkamai tiesioginės rinkodaros pasiūlymuose arba rinkodaros tyrimų pranešimuose arba informuodami mus elektroniniu paštu: [email protected].

Klientų konsultavimo ir komunikacijos su jais elektroniniu būdu surinkti duomenys tvarkomi ir saugomi 1 metus nuo sutikimo tvarkyti jo asmens duomenis gavimo momento.

Jūsų duomenys reklaminių akcijų (žaidimų, viktorinų, konkursų) vykdymo tikslu tvarkomi ir saugomi 2 mėnesius po reklaminės akcijos rezultatų ar laimėtojų paskelbimo. Laimėtojo asmeniniai duomenys saugomi 10 metų.

Diagnostinė informacija saugoma iki problemos sutvarkymo, bet ne ilgiau nei 180 dienų.

Suėjus aukščiau nurodytiems terminams, asmens duomenys sunaikinami automatiškai arba knygos.lt įgalioto darbuotojo.

Jūsų teisės

  • Jūs turite teisę sužinoti, kokius jūsų asmeninius duomenis esame sukaupę.
  • Jūs turite teisę sužinoti, kokiems duomenų gavėjams jūsų asmens duomenys tiekiami ir buvo pateikti per paskutinius 1 metus.
  • Jūs turite teisę paprašyti ištaisyti neteisingus, neišsamius ar netikslius duomenis.
  • Jūs turite teisę paprašyti ištaisyti neteisingus, neišsamius ar netikslius duomenis.
  • Jūs turite teisę paprašyti nustoti apdoroti sukauptus jūsų asmeninius duomenis.

Jei norite gauti informaciją apie surinktą informacija apie jūsų asmens duomenis ar kreiptis dėl neteisingų, neišsamių ar netikslių duomenų tvarkymo ir prašyti ištaisyti siųskite mums užklausą el. pašto adresu [email protected] , laiško antraštėje nurodydami “Užklausa dėl duomenų kaupimo”.

Mes galime paprašyti patvirtinti asmens tapatybę patvirtinančio dokumento, leidžiančio tinkamai identifikuoti Jus. Jums patvirtinus tapatybę, informacija apie jūsų tvarkomus duomenis pateikiama per 30 kalendorinių dienų nuo prašymo raštu pateikimo dienos.

Informacija pateikiama nemokamai. Jei nustatytume, kad prašymai yra akivaizdžiai nepagrįsti arba neproporcingi, visų pirma dėl jų pasikartojančio turinio, mes galime imti pagrįstą mokestį, atsižvelgdami į informacijos teikimo arba pranešimų ar veiksmų, kurių prašoma, administracines išlaidas, arba atsisakyti imtis veiksmų pagal prašymą.

Savo teisėmis galite pasinaudoti tiesiogiai kreipdamiesi el. paštu [email protected].

Nepilnamečių asmenų duomenų apsauga

knygos.lt elektronine parduotuve ar mobiliąja programėle galite naudotis tik tuo atveju, jei esate vyresni nei 16 metų amžiaus.

Jei esate jaunesni nei 16 m. amžiaus, neturėtumėte pateikti savo asmens duomenų knygos.lt be tėvų ar globėjų sutikimo.

Jei esate tėvai/globėjai ir sužinojote, kad jūsų nepilnametis vaikas, jaunesnis nei 16 m., naudoja knygos.lt elektroninę parduotuvę, o jūs nenorite to, susisiekite el. paštu [email protected] ir mes pašalinsime visus susijusius duomenis kaip įmanoma greičiau.

Intelektinė nuosavybė

knygos.lt kompiuterinė programa (toliau tekste – programa), turinys knygos.lt svetainėje, taip pat, turinio parinkimas ir išdėstymas (toliau tekste – turinys), knygos.lt ženklai (toliau tekste – ženklai), yra saugomi autorinių teisių, prekės ženklų, patentų ir kitos intelektinės nuosavybės įstatymų (apibendrinant, “Intelektinės nuosavybės įstatymai”). Bet koks neteisėtas naudojimas bet kokio turinio, ženklo, įrangos gali pažeisti intelektinės nuosavybės įstatymus.

UAB BALTO trader nesuteikia jokių aiškių ar numanomų programos, ženklų, turinio, autorių teisių perleidimo. Jūs negalite jokiu būdu, jokiomis priemonėmis, neribojant teritorijos kopijuoti, publikuoti, perduoti, keisti, pritaikyti, kurti išvestinius darbus, nuomoti, skolinti, parduoti, perleisti, platinti, licencijuoti, perkonstruoti ar kitaip modifikuoti turinį, ženklus ar įrangą. Jūs sutinkate ir neprieštaraujate dėl turinio, ženklų, programos nuosavybės teisės ir autorių teisių priklausymo UAB BALTO trader. Niekas neturi būti aiškinama taip, kas suteiktų Jums kokias nors autorių ar nuosavybės teises į programą, turinį, ženklus be aiškaus (raštiško) UAB BALTO trader leidimo.

Kur kreiptis dėl teisių pažeidimo

Jei manote, kad Jūsų teisės dėl asmens duomenų tvarkymo ir saugojimo buvo pažeistos, susisiekite su mumis el. pašto adresu [email protected] ir mes pasistengsime kuo greičiau išspręsti kilusias problemas.

Taip pat galite pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai, A. Juozapavičiaus g. 6, 09310 Vilnius, tel. (8 5) 271 2804, 279 1445, faks. (8 5) 261 9494, el. paštas [email protected].

Kaip keičiama privatumo politika

Privatumo politikos nuostatos peržiūrimos ir atnaujinamos pasikeitus teisės aktams, kurie reglamentuoja asmens duomenų tvarkymą, informacinių ir komunikacinių technologijų naudojimą.

Privatumo politikos papildymai ar pakeitimai publikuojami adresu: https://www.knygos.lt/lt/privatumo-politika/ ir įsigalioja nuo jų paskelbimo, t. y. nuo tos dienos, kai jie yra patalpinami knygos.lt.

Rekomenduojame periodiškai apsilankyti knygos.lt ir susipažinti su naujausia šios privatumo politikos versija. Jei atliksime svarbių pakeitimų šioje privatumo politikoje, apie tai informuosime knygos.lt.

Knygos.lt privatumo politika paskutinį kartą buvo atnaujinta 2019-11-27.