13,09 €
10,39 €
2,19 €
3,39 €
SKONIO REIKALAS. Mokslinis įrodymas, kodėl sulieknėti padės ne dietos, o nuoširdus gardžiavimasis maistu
SKONIO REIKALAS. Mokslinis įrodymas, kodėl sulieknėti padės ne dietos, o nuoširdus gardžiavimasis maistu
4,99 €
13,09 €
3
  • Turime sandėlyje
SKONIO REIKALAS. Mokslinis įrodymas, kodėl sulieknėti padės ne dietos, o nuoširdus gardžiavimasis maistu
SKONIO REIKALAS. Mokslinis įrodymas, kodėl sulieknėti padės ne dietos, o nuoširdus gardžiavimasis maistu
El. knyga:
10,39 €
3
SKONIO REIKALAS. Mokslinis įrodymas, kodėl sulieknėti padės ne dietos, o nuoširdus gardžiavimasis maistu
SKONIO REIKALAS. Mokslinis įrodymas, kodėl sulieknėti padės ne dietos, o nuoširdus gardžiavimasis maistu
Perskaityta: 2,19 €
3
SKONIO REIKALAS. Mokslinis įrodymas, kodėl sulieknėti padės ne dietos, o nuoširdus gardžiavimasis maistu
SKONIO REIKALAS. Mokslinis įrodymas, kodėl sulieknėti padės ne dietos, o nuoširdus gardžiavimasis maistu
Perskaityta: 3,39 €
3
„Pasaulyje išleista begalė mitybos vadovėlių, bet dauguma jų bus nereikalingi, jei tik valgydami susitelksime į asmeniškai jaučiamą skonį. Todėl duosiu vienintelį patarimą: gana aptarinėti kalorijas, verčiau pasikalbėkite apie skonį."
4.99 2024-07-15 07:59:00
SKAITYTAKNYGA
SKAITYTAKNYGA
  • Originalus pavadinimas: Richtig schmecken macht gesund
  • Autorius: Diana von Kopp
  • Leidėjas:
  • Metai: 2020
  • Puslapiai: 224
  • ISBN: 9786094870422
  • Versijos kodas: 26
  • Formatas: ePub
  • Formatas: 14,5 x 21,5 x 1,4 cm, minkšti viršeliai
  • Kalba: Lietuvių
  • Vertėjas: Ieva Sidaravičiūtė

SKONIO REIKALAS. Mokslinis įrodymas, kodėl sulieknėti padės ne dietos, o nuoširdus gardžiavimasis maistu | knygos.lt

Atsiliepimai

  • 2020-09-09

Labai aiskiai graziai paprastai ir be galo idomiai...

Labai aiskiai graziai paprastai ir be galo idomiai...

  • 2022-02-04

Daug įdomios ir naudingos informacijos. Labai patiko!

Daug įdomios ir naudingos informacijos. Labai patiko!

Formatai:

13,09 € Nauja knyga
minkšti viršeliai
10,39 € El. knyga

Perskaitytos

2,19 €
Kaip nauja! sannor 100%
3,39 €
Kaip nauja! Drugelis 99%

Aprašymas

Kaip gebėjimas justi skonį lemia mūsų mitybos įpročius ir kaip atgaivinti šį gebėjimą, paklydusį dešrainių ir supermaisto labirintuose?

Ar mėgstate tiramisu ir jei taip, kiek suvalgote per kartą: porą šaukštelių ar daug daugiau? Ar esate susimąstę, kodėl vaisiai yra sveiki, bet nepasotina? Ir ką gaminti, kad visiems būtų skanu?

Tyrimai rodo, kad mūsų pomėgius ir suvartojamo maisto kiekį dažniausiai lemia ne protas, o skonio juslės. Organizmas žino, kas mums į naudą, ir praneša, kada valgyti gana. Deja, natūralią organizmo saugos sistemą nesunkiai apmulkina dirbtiniai aromatai ir skonio stiprikliai: valgome per daug, per riebiai, per saldžiai – ir to nė nepastebime.

Diana von Kopp atskleidžia, kaip paaštrinti skonio jusles ir išmokti mėgautis natūraliais produktais. Parmezane glutamato yra ne mažiau nei bulvių traškučiuose, tik sūryje jis natūralus. Tinkamai paruoštos karčios daržovės nebekelia tokio siaubo, o šiltas pyragas atrodo saldesnis. Knygoje rasite pratimų savo skoniui pažinti ir aibę gudrybių bei receptų, kurie padės įtikti net išrankiausiems visų amžiaus grupių valgytojams.

Skonis – įvairiapusiškas, daugiasluoksnis, nenuspėjamas ir savitas kaip mūsų išvaizda. Nors esama panašumų ir bendrų pomėgių, niekas visame pasaulyje skonio nejaučia lygiai taip pat. Kaip ir nėra kito identiškai atrodančio žmogaus. Tai lemia genai.

  • Kokiam skonio tipui priklausome?
  • Kaip žinome, ką valgyti?
  • Kodėl kartais ryjame be saiko?
  • Kaip suvokiame skonį?
  • Kodėl baiminamės nepažįstamų skonių?
  • Kaip kvapai žadina mūsų jusles ir valdo apetitą?
  • Į ką kreipti dėmesį parduotuvėje?
  • Kaip ištrūkti iš prieskonių spąstų?

Diana von Kopp yra diplomuota psichologė ir vadovų ugdytoja. Ilgametė tokio darbo patirtis jai leido suvokti, kokią milžinišką įtaką mityba daro mūsų fizinei ir psichikos sveikatai bei produktyvumui. Naujienų portalo FAZ tinklaraščiui „food affair" von Kopp kalbino daugybę ekspertų, su žurnaliste Melanie Mühl išleido bestselerį „Išmintingo valgymo menas" (Die Kunst des klugen Essens). Naujausioje knygoje „Skonio reikalas" autorė nagrinėja skonio ir mėgavimosi maistu klausimus.

„Pasaulyje išleista begalė mitybos vadovėlių, bet dauguma jų bus nereikalingi, jei tik valgydami susitelksime į asmeniškai jaučiamą skonį. Todėl duosiu vienintelį patarimą: gana aptarinėti kalorijas, verčiau pasikalbėkite apie skonį."

EXTRA 62 %nuolaida

4,99 €
13,09 €
Turime sandėlyje

Kupono kodas: TOP

Akcija baigiasi už 1d.21:57:25

Nuolaidos kodas galioja perkant nuo 10 €. Nuolaidos nesumuojamos.

Prisijunkite ir už šią prekę
gausite 0,13 Knygų Eurų!?
10,39 €
Prisijunkite ir už šią prekę
gausite 0,10 Knygų Eurų!?

Elektroninė knyga:
Atsiuntimas po užsakymo akimirksniu! Skirta skaitymui tik kompiuteryje, planšetėje ar kitame elektroniniame įrenginyje.

  • Kaina: 2,19 €

Perskaityta knyga:
Nenauja knyga, kurią parduoda privatus žmogus.

Knygą išsiųs knygos pardavėjas sannor.

Pardavėjo reitingas:  100%

Knygos būklė
  • Kaina: 3,39 €

Perskaityta knyga:
Nenauja knyga, kurią parduoda privatus žmogus.

Knygą išsiųs knygos pardavėjas Drugelis.

Pardavėjo reitingas:  99%

Knygos būklė

Formatai:

13,09 € Nauja knyga
minkšti viršeliai
10,39 €El. knyga

Perskaitytos

2,19 €
Kaip nauja!
sannor 100%
3,39 €
Kaip nauja!
Drugelis 99%

Kaip gebėjimas justi skonį lemia mūsų mitybos įpročius ir kaip atgaivinti šį gebėjimą, paklydusį dešrainių ir supermaisto labirintuose?

Ar mėgstate tiramisu ir jei taip, kiek suvalgote per kartą: porą šaukštelių ar daug daugiau? Ar esate susimąstę, kodėl vaisiai yra sveiki, bet nepasotina? Ir ką gaminti, kad visiems būtų skanu?

Tyrimai rodo, kad mūsų pomėgius ir suvartojamo maisto kiekį dažniausiai lemia ne protas, o skonio juslės. Organizmas žino, kas mums į naudą, ir praneša, kada valgyti gana. Deja, natūralią organizmo saugos sistemą nesunkiai apmulkina dirbtiniai aromatai ir skonio stiprikliai: valgome per daug, per riebiai, per saldžiai – ir to nė nepastebime.

Diana von Kopp atskleidžia, kaip paaštrinti skonio jusles ir išmokti mėgautis natūraliais produktais. Parmezane glutamato yra ne mažiau nei bulvių traškučiuose, tik sūryje jis natūralus. Tinkamai paruoštos karčios daržovės nebekelia tokio siaubo, o šiltas pyragas atrodo saldesnis. Knygoje rasite pratimų savo skoniui pažinti ir aibę gudrybių bei receptų, kurie padės įtikti net išrankiausiems visų amžiaus grupių valgytojams.

Skonis – įvairiapusiškas, daugiasluoksnis, nenuspėjamas ir savitas kaip mūsų išvaizda. Nors esama panašumų ir bendrų pomėgių, niekas visame pasaulyje skonio nejaučia lygiai taip pat. Kaip ir nėra kito identiškai atrodančio žmogaus. Tai lemia genai.

  • Kokiam skonio tipui priklausome?
  • Kaip žinome, ką valgyti?
  • Kodėl kartais ryjame be saiko?
  • Kaip suvokiame skonį?
  • Kodėl baiminamės nepažįstamų skonių?
  • Kaip kvapai žadina mūsų jusles ir valdo apetitą?
  • Į ką kreipti dėmesį parduotuvėje?
  • Kaip ištrūkti iš prieskonių spąstų?

Diana von Kopp yra diplomuota psichologė ir vadovų ugdytoja. Ilgametė tokio darbo patirtis jai leido suvokti, kokią milžinišką įtaką mityba daro mūsų fizinei ir psichikos sveikatai bei produktyvumui. Naujienų portalo FAZ tinklaraščiui „food affair" von Kopp kalbino daugybę ekspertų, su žurnaliste Melanie Mühl išleido bestselerį „Išmintingo valgymo menas" (Die Kunst des klugen Essens). Naujausioje knygoje „Skonio reikalas" autorė nagrinėja skonio ir mėgavimosi maistu klausimus.

„Pasaulyje išleista begalė mitybos vadovėlių, bet dauguma jų bus nereikalingi, jei tik valgydami susitelksime į asmeniškai jaučiamą skonį. Todėl duosiu vienintelį patarimą: gana aptarinėti kalorijas, verčiau pasikalbėkite apie skonį."

Atsiliepimai

    • Viktorija Č.
    • 2022-02-04

    Daug įdomios ir naudingos informacijos. Labai patiko!

    • BM
    • 2020-09-29

    Man patiko, ypač receptai (nors jų tik keli).

    • Valdysimus
    • 2020-09-09

    Labai aiskiai graziai paprastai ir be galo idomiai...

Rodyti daugiau
3 pirkėjai įvertino šią prekę.
5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%