Atsiliepimai
Aprašymas
Trečdalis pasaulyje užauginto maisto taip ir nesulaukia progos būti suvalgytas. Jis atsiduria sąvartyne. Planetoje turime pakankamai maisto, kad išmaitintume 10 mlrd. žmonių, tačiau jį pasiekia toli gražu ne visi. Pagridinė to priežastis – mūsų neatsakingas vartojimas ir elgesys su nusipirktu maistu. Jo švaistymas prasideda dar ūkiuose, o baigiasi mūsų namų šiukšliadėžėse.
Skaitydami šią knygą sužinosite:
Užaugau laikais, kai maisto pasirinkimas buvo skurdus ir dalis jo buvo normuojama, todėl namų ūkiai buvo priversti išmokti su juo elgtis labai atsargiai ir viską skrupulingai panaudoti. Nė už ką nenorėčiau grįžti į tuos laikus – man labiau patinka toks produktų asortimentas, koks yra dabar, kai bet kuriuo metų laiku galiu nusipirkti šviežių daržovių ir vaisių. Tačiau vieną dieną susimąsčiau, kokia kaina toks maistas atkeliauja iki mano lėkštės. Tūkstančius kilometrų jis gabenamas laivais, skraidinamas lėktuvais, vežamas sunkvežimiais, kad patenkintų mano poreikius ir kad dalis jo atsidurtų sąvartyne. Aš nenorėjau prisidėti prie tų baisių skaičių ir švaistomo maisto statistikos, todėl, pakeitusi apsipirkimo įpročius, susitvarkiusi virtuvę ir pradėjusi planuoti valgiaraštį, aš ne tik tapau atsakinga vartotoja, ėmiau džiuginti namiškius naminiu maistu, bet ir gerokai apkarpiau išlaidas, skirtas maistui įsigyti. Nėra nieko blogo maistui išleisti daug pinigų, nes kokybiški produktai kainuoja, tačiau nuo šiol vadovaujuosi paprasta taisykle: ką nusipirkai, tą suvalgyk.
Esu šventai įsitikinusi, kad naminis maistas yra magiškas. Jis mums suteikia jaukumo ir laimės jausmą, pamaitina ne tik mūsų kūnus, bet ir sielas, sukelia nostalgiją ir apdovanoja sentimentalia nuotaika, suburia namiškius ir sutaiko priešus, tad klausiu jūsų – kam išmesti tokį gerą dalyką?
Knygoje rasite ne tik patarimų, kaip pasigaminti produktų, kuriuos įprastai perkate prekybos centruose, o namų ūkiuose sumažinti maisto atliekų, bet ir receptų, kurie suburs šeimą prie bendro stalo. Tad skanių atradimų virtuvėje!
EXTRA 80 %nuolaida
Kupono kodas: ZUIKIS
Akcija baigiasi už 3d.18:26:01
Nuolaidos kodas galioja perkant nuo 10 €. Nuolaidos nesumuojamos.
Perskaityta knyga:
Nenauja knyga, kurią parduoda privatus žmogus.
Knygą išsiųs knygos pardavėjas Deimoska.
Pardavėjo reitingas: 100%
Perskaityta knyga:
Nenauja knyga, kuri parduodama tiesiai iš knygos.lt sandėlio.
Perskaityta knyga:
Nenauja knyga, kurią parduoda privatus žmogus.
Knygą išsiųs knygos pardavėjas Dambras.
Pardavėjo reitingas: 100%
Perskaityta knyga:
Nenauja knyga, kurią parduoda privatus žmogus.
Knygą išsiųs knygos pardavėjas Grūta.
Pardavėjo reitingas: 95%
Perskaityta knyga:
Nenauja knyga, kurią parduoda privatus žmogus.
Knygą išsiųs knygos pardavėjas Inaa.
Pardavėjo reitingas: 100%
Trečdalis pasaulyje užauginto maisto taip ir nesulaukia progos būti suvalgytas. Jis atsiduria sąvartyne. Planetoje turime pakankamai maisto, kad išmaitintume 10 mlrd. žmonių, tačiau jį pasiekia toli gražu ne visi. Pagridinė to priežastis – mūsų neatsakingas vartojimas ir elgesys su nusipirktu maistu. Jo švaistymas prasideda dar ūkiuose, o baigiasi mūsų namų šiukšliadėžėse.
Skaitydami šią knygą sužinosite:
Užaugau laikais, kai maisto pasirinkimas buvo skurdus ir dalis jo buvo normuojama, todėl namų ūkiai buvo priversti išmokti su juo elgtis labai atsargiai ir viską skrupulingai panaudoti. Nė už ką nenorėčiau grįžti į tuos laikus – man labiau patinka toks produktų asortimentas, koks yra dabar, kai bet kuriuo metų laiku galiu nusipirkti šviežių daržovių ir vaisių. Tačiau vieną dieną susimąsčiau, kokia kaina toks maistas atkeliauja iki mano lėkštės. Tūkstančius kilometrų jis gabenamas laivais, skraidinamas lėktuvais, vežamas sunkvežimiais, kad patenkintų mano poreikius ir kad dalis jo atsidurtų sąvartyne. Aš nenorėjau prisidėti prie tų baisių skaičių ir švaistomo maisto statistikos, todėl, pakeitusi apsipirkimo įpročius, susitvarkiusi virtuvę ir pradėjusi planuoti valgiaraštį, aš ne tik tapau atsakinga vartotoja, ėmiau džiuginti namiškius naminiu maistu, bet ir gerokai apkarpiau išlaidas, skirtas maistui įsigyti. Nėra nieko blogo maistui išleisti daug pinigų, nes kokybiški produktai kainuoja, tačiau nuo šiol vadovaujuosi paprasta taisykle: ką nusipirkai, tą suvalgyk.
Esu šventai įsitikinusi, kad naminis maistas yra magiškas. Jis mums suteikia jaukumo ir laimės jausmą, pamaitina ne tik mūsų kūnus, bet ir sielas, sukelia nostalgiją ir apdovanoja sentimentalia nuotaika, suburia namiškius ir sutaiko priešus, tad klausiu jūsų – kam išmesti tokį gerą dalyką?
Knygoje rasite ne tik patarimų, kaip pasigaminti produktų, kuriuos įprastai perkate prekybos centruose, o namų ūkiuose sumažinti maisto atliekų, bet ir receptų, kurie suburs šeimą prie bendro stalo. Tad skanių atradimų virtuvėje!
Atsiliepimai
Atmestinai parašyta knyga.. Kolkas dariau tik du receptus, bet abejuose ingridientų sąraše įtrauktas produktas taip ir nepaminėtas kur jį dėti gaminimo eigoje.
Šią knygą naudoju kiekvieną savaitę planuodama maistą. Autorė pateikia begalę naudingos informacijos - ypač daug jos apie tai kaip nešvaistyti maisto, protingai planuoti meniu ir net sutaupyti bei kaip pačiam pasigaminti “bazinius” priduktus pvz jogurtą, prieskonių mišinius ir pna. Autorę seku ir instagrame ir vienareikšmiškai galiu ją nuominuoti savo virtuvės diva! Išmokau tiek daug, nors virtuvėj nesu naujokė :) be visa ko knyga pateikia galiybę receptų. Jau matyt visus išbandžiau ir periodiškai juos vis kartoju.
Gaminome dvi sparneliu versijas. Ka verta pamineti, kad recepto eiga aprasyta taip neissamiai, kad nesuprantama kaip tai imanoma kulinariniu receptu knygoje - nei aliejaus virimo temperaturos, nei laiko, nei kokiu aliejumi itrinti, bet labiausiai autore nuvyle tuo, kad kaip pasisakanti uz zero waste, padazu kiekius siulo pasigaminti tokius, kad aptepus sparnelius jis lieka beveik visas nepanaudotas. Antram receptui gaminome puse kiekio padazo-dar puse vistiek liko. Isvada: megejiska knyga zmogaus, nemokancio ir nesuprantancio kaip rasyti kulinarines knygas, o ne bobuciu lygio patarimus kaip gaminti kefyra.
Absoliučiai nuostabi knyga!
Naudinga knyga
Man labiau patiko pirmoji autorės knyga. Kaip autorė ir žadėjo yra "keletas patarimų" kaip pasigaminti prekybcentryje perkamiems produktams - pusė knygos skiriama visokiems naminians kefyras, padažams, ką darysi su išrūgomis ir t.t. (aišku jei tai aktualu tai knyga puiki). Kita dalis daugiausia receptai, kurie pripažinsiu tikrai ne kiekvienam - aštuokojai, indiški patiekalai, grįžtama prie korėjietiškų bei meksikietiškų patiekalų. Daugybė sparnelių receptų. Ir šiaip kai kurie panašūs į pirmojoje dalyje sutiktus, kai kurie iš jų su tam tikrais pasikeitimais, todėl "nauji" - kaip tarkim vištiena pakeičiama žuvimi ar pan. Be abejo dalį receptų išmėginsiu, bet kiti taip ir liks
Nuostabi knyga