4,99 €
16,59 €
-70% su kodu: VASARA
13,99 €
8,19 €
8,90 €
12,99 €
Ugnis. Kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją
Ugnis. Kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją
4,99 €
16,59 €
1
  • Liko vos keli vienetai
Ugnis. Kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją
Ugnis. Kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją
El. knyga:
9,79 €
13,99 €
1
Ugnis. Kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją
Ugnis. Kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją
Perskaityta: 8,19 €
1
Ugnis. Kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją
Ugnis. Kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją
Perskaityta: 8,90 €
1
Ugnis. Kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją
Ugnis. Kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją
Perskaityta: 12,99 €
1
Knygoje „Ugnis: kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją“ pateikta evoliucijos teorija kelia diskusijas ir kviečia apmąstyti dabartinius mūsų valgymo įpročius.
4.99 2025-09-01 07:59:00
SKAITYTA KNYGA
SKAITYTA KNYGA
SKAITYTA KNYGA
  • Originalus pavadinimas: Catching Fire: How Cooking Made Us Human
  • Autorius: Richard Wrangham
  • Leidėjas:
  • Metai: 2021
  • Puslapiai: 304
  • ISBN: 9786090145784
  • ISBN: 9786090145791
  • Formatas: ePub, MOBI
  • Formatas: 14,3 x 21,3 x 2,6 cm, kieti viršeliai
  • Kalba: Lietuvių
  • Vertėjas: Andrius Navickas, Dominyka Marija Navickaitė

Ugnis. Kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją | knygos.lt

Atsiliepimai

  • 2021-10-28

Tikrai patiks visiems, kas domisi evoliucija. Šįsyk - tai požiūris iš kitos perspektyvos: kaip būtent maistas, gebėjimas termiškai apdoroti jį ir gauti iš maist...

Tikrai patiks visiems, kas domisi evoliucija. Šįsyk - tai požiūris iš kitos perspektyvos: kaip būtent maistas, gebėjimas termiškai apdoroti jį ir gauti iš maisto daugiau energijos, nei sugebėjo kiti gyvūnai, padėjo žmonėms išvystyti savo smegenis ir tobulėti.

Formatai:

16,59 € Nauja knyga
kieti viršeliai
13,99 € El. knyga

Perskaitytos

8,19 €
Kaip nauja! Žilvis 100%
8,90 €
Kaip nauja! RobeKnyg 100%
12,99 €
Kaip nauja! Vito 100%

Aprašymas

Knyga apdovanota LOS ANGELES TIMES knygos premija.

Nominuota Samuelio Johnsono apdovanojimui už geriausią negrožinės literatūros knygą.


„Nuostabus darbas. Wranghamo aiškiai ir suprantamai parašyta knyga apima įvairias sritis: mitybos mokslą, paleontologiją, beuodegių beždžionių ir medžiotojų-rankiotojų bendruomenių elgesio tyrimus. Visa tai pateikiama kaip įspūdinga kelionė po gamtos ir maisto gaminimo istoriją, kartu aptariant kulinarijos vaidmenį žmogaus gyvenime.“ Publishers Weekly

 

Antropologijos profesoriaus Richardo Wranghamo nuomone, žmonijos evoliucijos sėkmę nulėmė terminis maisto apdorojimas. Jo įsitikinimu, esminė transformacija mūsų evoliucijoje įvyko pereinant nuo žalio prie termiškai apdoroto maisto. Kai tik buvo prisijaukinta ugnis, laiką, kurį iki tol mūsų protėviai skirdavo žaliam maistui kramtyti, skyrė medžioklei ar stovyklavietei prižiūrėti.  

R. Wranghamas analizuoja mūsų protėvių mitybą, jos kaitą amžių tėkmėje, pateikia svarbių įžvalgų apie tai, kaip pasidarėme socialūs, o maisto gaminimas tapo poravimosi pagrindu ir paskatino namų ūkių formavimąsi.

  

Knygoje Ugnis: kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją pateikta evoliucijos teorija kelia diskusijas ir kviečia apmąstyti dabartinius mūsų valgymo įpročius.

  

KADA MŪSŲ PROTĖVIAI PRADĖJO APDOROTI MAISTĄ?

KODĖL MUMS PATINKA DUONĄ SUPJAUSTYTI RIEKELĖMIS?

KODĖL MĖGSTAME MINKŠTĄ MAISTĄ?

KAIP ŽMOGAUS KŪNAS PRISITAIKĖ VALGYTI TERMIŠKAI APDOROTĄ MAISTĄ?

  

„Šioje moksliniais tyrimais pagrįstoje ir puikiai parašytoje knygoje Richardas Wranghamas pateikė trūkstamą grandį žmogaus evoliucijoje.“ Edwardas O. Wilsonas, Harvardo universitetas

 

EXTRA 70 % nuolaida su kodu: VASARA

4,99 €
16,59 €
Liko vos keli vienetai

Akcija baigiasi už 6d.18:08:14

Nuolaidos kodas galioja perkant nuo 10 €. Nuolaidos nesumuojamos.

Prisijunkite ir už šią prekę
gausite 0,17 Knygų Eurų!?
Įsigykite dovanų kuponą
Daugiau

EXTRA 30 % nuolaida su kodu: VASARA

9,79 €
13,99 €

Akcija baigiasi už 6d.11:08:14

Nuolaidos kodas galioja perkant nuo 10 €. Nuolaidos nesumuojamos.

Prisijunkite ir už šią prekę
gausite
0,14 Knygų Eurų! ?

Elektroninė knyga:
Atsiuntimas po užsakymo akimirksniu! Skirta skaitymui tik kompiuteryje, planšetėje ar kitame elektroniniame įrenginyje.

Mažiausia kaina per 30 dienų: 13,99 €

Mažiausia kaina užfiksuota: Kaina nesikeitė

  • Kaina: 8,19 €

Perskaityta knyga:
Nenauja knyga, kurią parduoda privatus žmogus.

Knygą išsiųs knygos pardavėjas Žilvis.

Pardavėjo reitingas:  100%

Knygos būklė
  • Kaina: 8,90 €

Perskaityta knyga:
Nenauja knyga, kurią parduoda privatus žmogus.

Knygą išsiųs knygos pardavėjas RobeKnyg.

Pardavėjo reitingas:  100%

Knygos būklė
Kaip nauja knyga.
  • Kaina: 12,99 €

Perskaityta knyga:
Nenauja knyga, kurią parduoda privatus žmogus.

Knygą išsiųs knygos pardavėjas Vito.

Pardavėjo reitingas:  100%

Knygos būklė

Formatai:

16,59 € Nauja knyga
kieti viršeliai
13,99 €El. knyga

Perskaitytos

8,19 €
Kaip nauja!
Žilvis 100%
8,90 €
Kaip nauja!
RobeKnyg 100%
12,99 €
Kaip nauja!
Vito 100%

Knyga apdovanota LOS ANGELES TIMES knygos premija.

Nominuota Samuelio Johnsono apdovanojimui už geriausią negrožinės literatūros knygą.


„Nuostabus darbas. Wranghamo aiškiai ir suprantamai parašyta knyga apima įvairias sritis: mitybos mokslą, paleontologiją, beuodegių beždžionių ir medžiotojų-rankiotojų bendruomenių elgesio tyrimus. Visa tai pateikiama kaip įspūdinga kelionė po gamtos ir maisto gaminimo istoriją, kartu aptariant kulinarijos vaidmenį žmogaus gyvenime.“ Publishers Weekly

 

Antropologijos profesoriaus Richardo Wranghamo nuomone, žmonijos evoliucijos sėkmę nulėmė terminis maisto apdorojimas. Jo įsitikinimu, esminė transformacija mūsų evoliucijoje įvyko pereinant nuo žalio prie termiškai apdoroto maisto. Kai tik buvo prisijaukinta ugnis, laiką, kurį iki tol mūsų protėviai skirdavo žaliam maistui kramtyti, skyrė medžioklei ar stovyklavietei prižiūrėti.  

R. Wranghamas analizuoja mūsų protėvių mitybą, jos kaitą amžių tėkmėje, pateikia svarbių įžvalgų apie tai, kaip pasidarėme socialūs, o maisto gaminimas tapo poravimosi pagrindu ir paskatino namų ūkių formavimąsi.

  

Knygoje Ugnis: kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją pateikta evoliucijos teorija kelia diskusijas ir kviečia apmąstyti dabartinius mūsų valgymo įpročius.

  

KADA MŪSŲ PROTĖVIAI PRADĖJO APDOROTI MAISTĄ?

KODĖL MUMS PATINKA DUONĄ SUPJAUSTYTI RIEKELĖMIS?

KODĖL MĖGSTAME MINKŠTĄ MAISTĄ?

KAIP ŽMOGAUS KŪNAS PRISITAIKĖ VALGYTI TERMIŠKAI APDOROTĄ MAISTĄ?

  

„Šioje moksliniais tyrimais pagrįstoje ir puikiai parašytoje knygoje Richardas Wranghamas pateikė trūkstamą grandį žmogaus evoliucijoje.“ Edwardas O. Wilsonas, Harvardo universitetas

 

Atsiliepimai

    • Aurimė L.
    • 2021-10-28

    Tikrai patiks visiems, kas domisi evoliucija. Šįsyk - tai požiūris iš kitos perspektyvos: kaip būtent maistas, gebėjimas termiškai apdoroti jį ir gauti iš maisto daugiau energijos, nei sugebėjo kiti gyvūnai, padėjo žmonėms išvystyti savo smegenis ir tobulėti.

Rodyti daugiau
1 pirkėjai įvertino šią prekę.
5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
(rodomas nebus)
Gaukite 5% nuolaidą