Atsiliepimai
Aprašymas
Kaip gebėjimas justi skonį lemia mūsų mitybos įpročius ir kaip atgaivinti šį gebėjimą, paklydusį dešrainių ir supermaisto labirintuose?
Ar mėgstate tiramisu ir jei taip, kiek suvalgote per kartą: porą šaukštelių ar daug daugiau? Ar esate susimąstę, kodėl vaisiai yra sveiki, bet nepasotina? Ir ką gaminti, kad visiems būtų skanu?
Tyrimai rodo, kad mūsų pomėgius ir suvartojamo maisto kiekį dažniausiai lemia ne protas, o skonio juslės. Organizmas žino, kas mums į naudą, ir praneša, kada valgyti gana. Deja, natūralią organizmo saugos sistemą nesunkiai apmulkina dirbtiniai aromatai ir skonio stiprikliai: valgome per daug, per riebiai, per saldžiai – ir to nė nepastebime.
Diana von Kopp atskleidžia, kaip paaštrinti skonio jusles ir išmokti mėgautis natūraliais produktais. Parmezane glutamato yra ne mažiau nei bulvių traškučiuose, tik sūryje jis natūralus. Tinkamai paruoštos karčios daržovės nebekelia tokio siaubo, o šiltas pyragas atrodo saldesnis. Knygoje rasite pratimų savo skoniui pažinti ir aibę gudrybių bei receptų, kurie padės įtikti net išrankiausiems visų amžiaus grupių valgytojams.
Skonis – įvairiapusiškas, daugiasluoksnis, nenuspėjamas ir savitas kaip mūsų išvaizda. Nors esama panašumų ir bendrų pomėgių, niekas visame pasaulyje skonio nejaučia lygiai taip pat. Kaip ir nėra kito identiškai atrodančio žmogaus. Tai lemia genai.
Diana von Kopp yra diplomuota psichologė ir vadovų ugdytoja. Ilgametė tokio darbo patirtis jai leido suvokti, kokią milžinišką įtaką mityba daro mūsų fizinei ir psichikos sveikatai bei produktyvumui. Naujienų portalo FAZ tinklaraščiui „food affair" von Kopp kalbino daugybę ekspertų, su žurnaliste Melanie Mühl išleido bestselerį „Išmintingo valgymo menas" (Die Kunst des klugen Essens). Naujausioje knygoje „Skonio reikalas" autorė nagrinėja skonio ir mėgavimosi maistu klausimus.
„Pasaulyje išleista begalė mitybos vadovėlių, bet dauguma jų bus nereikalingi, jei tik valgydami susitelksime į asmeniškai jaučiamą skonį. Todėl duosiu vienintelį patarimą: gana aptarinėti kalorijas, verčiau pasikalbėkite apie skonį."
EXTRA 55 % nuolaida
Kupono kodas: EXTRA
Akcija baigiasi už 3d.15:29:43
Nuolaidos kodas galioja perkant nuo 10 €. Nuolaidos nesumuojamos.
Perskaityta knyga:
Nenauja knyga, kurią parduoda privatus žmogus.
Knygą išsiųs knygos pardavėjas sannor.
Pardavėjo reitingas: 100%
Perskaityta knyga:
Nenauja knyga, kurią parduoda privatus žmogus.
Knygą išsiųs knygos pardavėjas Drugelis.
Pardavėjo reitingas: 99%
Perskaityta knyga:
Nenauja knyga, kurią parduoda privatus žmogus.
Knygą išsiųs knygos pardavėjas Liudvika.
Pardavėjo reitingas: 100%
Perskaityta knyga:
Nenauja knyga, kurią parduoda privatus žmogus.
Knygą išsiųs knygos pardavėjas Vika33.
Pardavėjo reitingas: 100%
Kaip gebėjimas justi skonį lemia mūsų mitybos įpročius ir kaip atgaivinti šį gebėjimą, paklydusį dešrainių ir supermaisto labirintuose?
Ar mėgstate tiramisu ir jei taip, kiek suvalgote per kartą: porą šaukštelių ar daug daugiau? Ar esate susimąstę, kodėl vaisiai yra sveiki, bet nepasotina? Ir ką gaminti, kad visiems būtų skanu?
Tyrimai rodo, kad mūsų pomėgius ir suvartojamo maisto kiekį dažniausiai lemia ne protas, o skonio juslės. Organizmas žino, kas mums į naudą, ir praneša, kada valgyti gana. Deja, natūralią organizmo saugos sistemą nesunkiai apmulkina dirbtiniai aromatai ir skonio stiprikliai: valgome per daug, per riebiai, per saldžiai – ir to nė nepastebime.
Diana von Kopp atskleidžia, kaip paaštrinti skonio jusles ir išmokti mėgautis natūraliais produktais. Parmezane glutamato yra ne mažiau nei bulvių traškučiuose, tik sūryje jis natūralus. Tinkamai paruoštos karčios daržovės nebekelia tokio siaubo, o šiltas pyragas atrodo saldesnis. Knygoje rasite pratimų savo skoniui pažinti ir aibę gudrybių bei receptų, kurie padės įtikti net išrankiausiems visų amžiaus grupių valgytojams.
Skonis – įvairiapusiškas, daugiasluoksnis, nenuspėjamas ir savitas kaip mūsų išvaizda. Nors esama panašumų ir bendrų pomėgių, niekas visame pasaulyje skonio nejaučia lygiai taip pat. Kaip ir nėra kito identiškai atrodančio žmogaus. Tai lemia genai.
Diana von Kopp yra diplomuota psichologė ir vadovų ugdytoja. Ilgametė tokio darbo patirtis jai leido suvokti, kokią milžinišką įtaką mityba daro mūsų fizinei ir psichikos sveikatai bei produktyvumui. Naujienų portalo FAZ tinklaraščiui „food affair" von Kopp kalbino daugybę ekspertų, su žurnaliste Melanie Mühl išleido bestselerį „Išmintingo valgymo menas" (Die Kunst des klugen Essens). Naujausioje knygoje „Skonio reikalas" autorė nagrinėja skonio ir mėgavimosi maistu klausimus.
„Pasaulyje išleista begalė mitybos vadovėlių, bet dauguma jų bus nereikalingi, jei tik valgydami susitelksime į asmeniškai jaučiamą skonį. Todėl duosiu vienintelį patarimą: gana aptarinėti kalorijas, verčiau pasikalbėkite apie skonį."
Atsiliepimai
Nebloga knyga, bet turbūt šių laikų informacijos apie mitybą lavinoje gal ir nelabai išsiskirianti. Bent jau + / - viska svienoje vietoje.
Daug įdomios ir naudingos informacijos. Labai patiko!
Man patiko, ypač receptai (nors jų tik keli).
Labai aiskiai graziai paprastai ir be galo idomiai...