Atsiliepimai
Aprašymas
Viršelis su pažeidimu.
Sezoninių skanumynų istorijos
Tai jau 7-oji, populiaraus maisto tinklaraščio sezoninevirtuve.lt autorės Renatos Ničajienės kulinarinė knyga. Parašiusi klasikinių desertų knygą „Nostalgiški skanumynai" ir natūraliai sveikesnio maisto 4 knygų seriją „Gero maisto dienoraštis", šį kartą autorė ėmėsi visaverčių skanumynų temos. Todėl į naujausią knygą „Sezoninių skanumynų istorijos" įtraukė dar niekur nepublikuotus skanymynų tik iš maistingų ingredientų receptus.
Ši knyga – tai istorija apie kepinius ir desertus, besikeičiančius metų laikus bei jų dovanojamas sezonines gėrybes.
Pagrindiniai knygos herojai
52 sezoninių skanumynų receptai – kiekvienai metų savaitei po vieną. Svarbiausia skanumynų ypatybė – visi recepto ingredientai yra naudingi. Miltai – tik maistingi, riebalai – tik gerieji, o saldikliai – kuo natūralesni ir kuo mažiau apdoroti. Kiekvienas knygos receptas paįvairintas sveikatai palankiais grynuoliais nuo šakninių daržovių iki kvepiančių uogų.
12 sezoninių mėnesių ingredientų su naudingais patarimais ir rekomendacijomis. Tarp jų sutiksite ir skanumynams tradicinių – vaisių bei uogų, ir ne tokių įprastų – šakninių daržovių bei moliūgų, ir dar visiškai naujokų – liofilizuotų uogų bei valgomų gėlių žiedų.
4 metų laikų istorijos iš sezoninio KURORTO NAMO kvies sulėtinti tempą ir labiau džiaugtis besikeičiančiais metų laikais.
Ši knyga Jus įkvėps ne tik skaniems kepiniams, bet ir suteiks jaukų malonumą ją bevartant skaityti ir nors trumpam privers sulėtinti gyvenimo tempą.
Knygą rekomenduoja:
Valerija Livanova, konditerinio meistriškumo mokyklų Baker Street įkūrėja
Tai šilta ir jauki, svetingais namais kvepianti knyga. Sveikos šeimos saldžioji šeimininkės Biblija. Jei esate priklausomi ne tik nuo saldumynų, bet ir nuo sveikesnio gyvenimo būdo, šią knygą laikykite pirmąją savo knygų lentynoje.
Raminta Bogušienė, maisto technologė, VšĮ Sveikatai palankus įkūrėja
Ši vizualine ir turinio prasme įspūdinga knyga gali sugrąžinti naminių pyragų ir tortų kepimo tradicijas į kiekvieną šeimą! Tikiu, kad ji prisidės prie valgymo kultūros formavimo Lietuvoje, o su meile namie kepti kokybiški ir sveikatai palankūs skanumynai bus vis labiau vertinami.
Nostalgiški skanumynai
Skanumynų receptai į šią knygą sugulė iš vaikystės prisiminimų. Knygoje surinkti autorės mamos, močiučių, senų pažįstamų laiko patikrinti receptai. Kita dalis jų atkeliavo iš sendaikčių turguose rastų senų lietuviškų kulinarinių knygų.
Receptai buvo kruopščiai atrinkti ir pritaikyti šiuolaikiniam gyvenimo būdui: sutrumpinta jų gaminimo eiga, sumažintas kaloringumas, patiekalams suteikti šiuolaikiniai skonių deriniai ar netradicinė išvaizda.
Atvertę knygą surasite ne tik močiutės keptus Napoleono ir Medaus, bet ir senomis cukrainėmis kvepiančius Jaunystės ir Magdės tortus, taip pat mokyklos bufetą menančius roksus ir pyragaičius Bulvytės.
Receptai šioje knygoje suskirstyti pagal metų laikus, kiekvienai savaitei skiriant po vieną desertą. Juk iš vaikystės pamenam, jog skaniausi obuolių pyragai – rudenį, mielinė aguonų riestė – per Kalėdas, žagarėliai ir spurgos – per Užgavėnes, o vasarą norisi želė torto su uogomis. Tiek virtuvės naujokai, tiek ir mėgstantieji dažniau gaminti knygoje ras, ką pasirinkti, nes receptai sužymėti pagal jų sudėtingumo lygį.
Tai antroji knygos autorės Renatos Ničajienės kulinarinė knyga. Pirmoji – „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus" – buvo pavadinta taip pat, kaip ir jos rašomas kulinarinis tinklaraštis sezoninevirtuve.lt. Autorė yra parašiusi ir ir tarptautinį pripažinimą pelnusią 4 knygų seriją „Gero maisto dienoraštis". Renata savo knygose ir sezoninio maisto tinklaraštyje skaitytojus skatina valgyti pagal metų laikus, gaminti iš šviežių vietinių produktų ir saugoti savo krašto
kulinarines tradicijas bei patirtį.
Viršelis su pažeidimu.
Sezoninių skanumynų istorijos
Tai jau 7-oji, populiaraus maisto tinklaraščio sezoninevirtuve.lt autorės Renatos Ničajienės kulinarinė knyga. Parašiusi klasikinių desertų knygą „Nostalgiški skanumynai" ir natūraliai sveikesnio maisto 4 knygų seriją „Gero maisto dienoraštis", šį kartą autorė ėmėsi visaverčių skanumynų temos. Todėl į naujausią knygą „Sezoninių skanumynų istorijos" įtraukė dar niekur nepublikuotus skanymynų tik iš maistingų ingredientų receptus.
Ši knyga – tai istorija apie kepinius ir desertus, besikeičiančius metų laikus bei jų dovanojamas sezonines gėrybes.
Pagrindiniai knygos herojai
52 sezoninių skanumynų receptai – kiekvienai metų savaitei po vieną. Svarbiausia skanumynų ypatybė – visi recepto ingredientai yra naudingi. Miltai – tik maistingi, riebalai – tik gerieji, o saldikliai – kuo natūralesni ir kuo mažiau apdoroti. Kiekvienas knygos receptas paįvairintas sveikatai palankiais grynuoliais nuo šakninių daržovių iki kvepiančių uogų.
12 sezoninių mėnesių ingredientų su naudingais patarimais ir rekomendacijomis. Tarp jų sutiksite ir skanumynams tradicinių – vaisių bei uogų, ir ne tokių įprastų – šakninių daržovių bei moliūgų, ir dar visiškai naujokų – liofilizuotų uogų bei valgomų gėlių žiedų.
4 metų laikų istorijos iš sezoninio KURORTO NAMO kvies sulėtinti tempą ir labiau džiaugtis besikeičiančiais metų laikais.
Ši knyga Jus įkvėps ne tik skaniems kepiniams, bet ir suteiks jaukų malonumą ją bevartant skaityti ir nors trumpam privers sulėtinti gyvenimo tempą.
Knygą rekomenduoja:
Valerija Livanova, konditerinio meistriškumo mokyklų Baker Street įkūrėja
Tai šilta ir jauki, svetingais namais kvepianti knyga. Sveikos šeimos saldžioji šeimininkės Biblija. Jei esate priklausomi ne tik nuo saldumynų, bet ir nuo sveikesnio gyvenimo būdo, šią knygą laikykite pirmąją savo knygų lentynoje.
Raminta Bogušienė, maisto technologė, VšĮ Sveikatai palankus įkūrėja
Ši vizualine ir turinio prasme įspūdinga knyga gali sugrąžinti naminių pyragų ir tortų kepimo tradicijas į kiekvieną šeimą! Tikiu, kad ji prisidės prie valgymo kultūros formavimo Lietuvoje, o su meile namie kepti kokybiški ir sveikatai palankūs skanumynai bus vis labiau vertinami.
Nostalgiški skanumynai
Skanumynų receptai į šią knygą sugulė iš vaikystės prisiminimų. Knygoje surinkti autorės mamos, močiučių, senų pažįstamų laiko patikrinti receptai. Kita dalis jų atkeliavo iš sendaikčių turguose rastų senų lietuviškų kulinarinių knygų.
Receptai buvo kruopščiai atrinkti ir pritaikyti šiuolaikiniam gyvenimo būdui: sutrumpinta jų gaminimo eiga, sumažintas kaloringumas, patiekalams suteikti šiuolaikiniai skonių deriniai ar netradicinė išvaizda.
Atvertę knygą surasite ne tik močiutės keptus Napoleono ir Medaus, bet ir senomis cukrainėmis kvepiančius Jaunystės ir Magdės tortus, taip pat mokyklos bufetą menančius roksus ir pyragaičius Bulvytės.
Receptai šioje knygoje suskirstyti pagal metų laikus, kiekvienai savaitei skiriant po vieną desertą. Juk iš vaikystės pamenam, jog skaniausi obuolių pyragai – rudenį, mielinė aguonų riestė – per Kalėdas, žagarėliai ir spurgos – per Užgavėnes, o vasarą norisi želė torto su uogomis. Tiek virtuvės naujokai, tiek ir mėgstantieji dažniau gaminti knygoje ras, ką pasirinkti, nes receptai sužymėti pagal jų sudėtingumo lygį.
Tai antroji knygos autorės Renatos Ničajienės kulinarinė knyga. Pirmoji – „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus" – buvo pavadinta taip pat, kaip ir jos rašomas kulinarinis tinklaraštis sezoninevirtuve.lt. Autorė yra parašiusi ir ir tarptautinį pripažinimą pelnusią 4 knygų seriją „Gero maisto dienoraštis". Renata savo knygose ir sezoninio maisto tinklaraštyje skaitytojus skatina valgyti pagal metų laikus, gaminti iš šviežių vietinių produktų ir saugoti savo krašto
kulinarines tradicijas bei patirtį.
Atsiliepimai