Atsiliepimai
Aprašymas
„Prie stalo visa Lietuva" – pirma tokios apimties knyga, plačiai nušviečianti Lietuvos mitybos ir maisto kultūrą nuo seniausių laikų iki šių dienų, pristatanti įvairių Lietuvoje gyvenusių socialinių sluoksnių bei tautų virtuvę.
Verčiant knygos puslapius prieš jus prabėgs ne vienas šimtmetis, suformavęs savitą, daugiasluoksnę, įvairiaspalvę Lietuvos maisto kultūrą: nupūsime dulkes nuo seniausių archeologinių radinių, liudijančių tiesą apie protėvių maistą, atskleisime Lietuvos valdovų ir didikų kasdienybės bei puotų paslaptis, papasakosime, ką valgė vienuoliai, ką veikė mūsų protėviai „karčemose", kaip vaišinosi miestiečiai Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje.
Sužinosime, kaip ir kodėl kito mūsų mityba XIX–XX a., prisiminsime sovietmečio įdomybes, pasmalsausime, ką valgė Lietuvos Respublikos Prezidentai, kiti žymūs žmonės.
„Prie stalo visa Lietuva" – pirma tokios apimties knyga, plačiai nušviečianti Lietuvos mitybos ir maisto kultūrą nuo seniausių laikų iki šių dienų, pristatanti įvairių Lietuvoje gyvenusių socialinių sluoksnių bei tautų virtuvę.
Verčiant knygos puslapius prieš jus prabėgs ne vienas šimtmetis, suformavęs savitą, daugiasluoksnę, įvairiaspalvę Lietuvos maisto kultūrą: nupūsime dulkes nuo seniausių archeologinių radinių, liudijančių tiesą apie protėvių maistą, atskleisime Lietuvos valdovų ir didikų kasdienybės bei puotų paslaptis, papasakosime, ką valgė vienuoliai, ką veikė mūsų protėviai „karčemose", kaip vaišinosi miestiečiai Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje.
Sužinosime, kaip ir kodėl kito mūsų mityba XIX–XX a., prisiminsime sovietmečio įdomybes, pasmalsausime, ką valgė Lietuvos Respublikos Prezidentai, kiti žymūs žmonės.
Atsiliepimai
Įdomi, daug įvairių faktų vienoje vietoje
Puiki knyga, nežinantiems Lietuvos kulinarijos istorijos ir manantiems, kad Lietuvos kulinarijos istoriją sudaro tik cepelinai ir vėdarai.
Labai patiko, susisteminta ir patraukliai pateikta visa Lietuvos kulinarijos apžvalga.
Labai idomi ir issami knyga ;)