Atsiliepimai
Aprašymas
Norėtųsi, kad maistas, maitinimasis ne tik padėtų išsaugoti sveikatą, puoselėtų, stiprintų organizmą, bet ir teiktų malonumą. Perskaičius šią knygą bus lengviau sąmoningai pasirinkti maistą ir kritiškai vertinti tą gausybę informacijos, kuri kone kasdien mus moko, ką valgyti, ko nevalgyti, kaip valgyti, kada valgyti, su kuo valgyti ir panašiai.
Įdomu:
• Kontrastinė mityba geriau nei badavimas
• Ką valgyti, kad sulieknėtum. O gal ko nors nevalgyti?
• Kiek mums reikia energiją teikiančių maistinių medžiagų
• Kuo skiriasi alergija maistui ir maisto netoleravimas
• Kaip sustabdyti senėjimą
• Ką lietuviai valgė senovėje
Kasdien rinkitės sveikatai palankų ir subalansuotą maistą – juk visa, ką suvalgome, tampa mūsų kūno sudėtine dalimi, tai yra patenka į organizmo ląsteles.
Rimantas Stukas - Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesorius, biomedicinos mokslų daktaras, mitybos ir visuomenės sveikatos specialistas, Sveikatos mokslų instituto Visuomenės sveikatos katedros vedėjas. Pastaraisiais metais atlieka įvairių Lietuvos gyventojų grupių mitybos tyrimus, dalyvauja integruotuose sveikatos, mitybos, aplinkos ir gyvenimo kokybės tyrimuose, visuomenės sveikatos klausimus nagrinėja nacionaliniuose ir tarptautiniuose projektuose.
Studentams dėsto paskaitas apie mitybą ir visuomenės sveikatą, vadovauja daktaro disertacijas rašantiems medicinos ir sveikatos srities doktorantams, yra mokomųjų knygų studentams autorius, vadovėlių ir enciklopedijų bendraautoris. Ypatingo visuomenės dėmesio yra sulaukusios ir populiarios prof. R. Stuko parengtos knygelės „Kalorijos", „Vitaminai ir mineralai".
Propaguodamas sveiką gyvenseną ir sveiką mitybą prof. R. Stukas aktyviai dalyvauja televizijos ir radijo laidose, rašo straipsnius interneto portaluose, skaito viešas paskaitas suaugusiesiems ir vaikams. Prof. Rimantui Stukui už darbą ir aktyvią veiklą suteiktas Nusipelniusio Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojo vardas ir garbės ženklas.
„Parašyti šią knygą paskatino noras pasidalinti daugiau nei 30 metų žiniomis, įgytomis dirbant mitybos bei visuomenės sveikatos srityje ir skatinant Lietuvos gyventojus sveikiau maitintis, tapti sveikesniems, o kartu ir laimingesniems, nes jau neabejojama, kad mityba – sveikatos pagrindas.
Maisto pasirinkimo, maitinimosi srityje, kaip ir daugelyje kitų gyvenimo sričių, svarbu turėti aiškų, sąmoningą, lengvai pritaikomą ir efektyviai gyvenimo kokybę gerinantį veiksmų planą. Knyga padės aktyviai to siekti, labiau domėtis maistu bei mityba ir atsakys į klausimus tiems, kurie jau perskaitė šia tema daug knygų bei kitos literatūros ir vis dar turi klausimų, o gal iškilo naujų. Be to, knyga pagilins žinias, bus lengviau vertinti jau turimą ir nuolat gaunamą informaciją, o gal sukels naujų minčių ir paskatins dar labiau pasidomėti viena ar kita mitybos tema."
Rimantas Stukas
Perskaityta knyga:
Nenauja knyga, kurią parduoda privatus žmogus.
Knygą išsiųs knygos pardavėjas Dalius.
Pardavėjo reitingas: 92%
Perskaityta knyga:
Nenauja knyga, kurią parduoda privatus žmogus.
Knygą išsiųs knygos pardavėjas Gelmina.
Pardavėjo reitingas: 96%
Perskaityta knyga:
Nenauja knyga, kurią parduoda privatus žmogus.
Knygą išsiųs knygos pardavėjas Goodbooks.
Pardavėjo reitingas: 94%
Norėtųsi, kad maistas, maitinimasis ne tik padėtų išsaugoti sveikatą, puoselėtų, stiprintų organizmą, bet ir teiktų malonumą. Perskaičius šią knygą bus lengviau sąmoningai pasirinkti maistą ir kritiškai vertinti tą gausybę informacijos, kuri kone kasdien mus moko, ką valgyti, ko nevalgyti, kaip valgyti, kada valgyti, su kuo valgyti ir panašiai.
Įdomu:
• Kontrastinė mityba geriau nei badavimas
• Ką valgyti, kad sulieknėtum. O gal ko nors nevalgyti?
• Kiek mums reikia energiją teikiančių maistinių medžiagų
• Kuo skiriasi alergija maistui ir maisto netoleravimas
• Kaip sustabdyti senėjimą
• Ką lietuviai valgė senovėje
Kasdien rinkitės sveikatai palankų ir subalansuotą maistą – juk visa, ką suvalgome, tampa mūsų kūno sudėtine dalimi, tai yra patenka į organizmo ląsteles.
Rimantas Stukas - Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesorius, biomedicinos mokslų daktaras, mitybos ir visuomenės sveikatos specialistas, Sveikatos mokslų instituto Visuomenės sveikatos katedros vedėjas. Pastaraisiais metais atlieka įvairių Lietuvos gyventojų grupių mitybos tyrimus, dalyvauja integruotuose sveikatos, mitybos, aplinkos ir gyvenimo kokybės tyrimuose, visuomenės sveikatos klausimus nagrinėja nacionaliniuose ir tarptautiniuose projektuose.
Studentams dėsto paskaitas apie mitybą ir visuomenės sveikatą, vadovauja daktaro disertacijas rašantiems medicinos ir sveikatos srities doktorantams, yra mokomųjų knygų studentams autorius, vadovėlių ir enciklopedijų bendraautoris. Ypatingo visuomenės dėmesio yra sulaukusios ir populiarios prof. R. Stuko parengtos knygelės „Kalorijos", „Vitaminai ir mineralai".
Propaguodamas sveiką gyvenseną ir sveiką mitybą prof. R. Stukas aktyviai dalyvauja televizijos ir radijo laidose, rašo straipsnius interneto portaluose, skaito viešas paskaitas suaugusiesiems ir vaikams. Prof. Rimantui Stukui už darbą ir aktyvią veiklą suteiktas Nusipelniusio Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojo vardas ir garbės ženklas.
„Parašyti šią knygą paskatino noras pasidalinti daugiau nei 30 metų žiniomis, įgytomis dirbant mitybos bei visuomenės sveikatos srityje ir skatinant Lietuvos gyventojus sveikiau maitintis, tapti sveikesniems, o kartu ir laimingesniems, nes jau neabejojama, kad mityba – sveikatos pagrindas.
Maisto pasirinkimo, maitinimosi srityje, kaip ir daugelyje kitų gyvenimo sričių, svarbu turėti aiškų, sąmoningą, lengvai pritaikomą ir efektyviai gyvenimo kokybę gerinantį veiksmų planą. Knyga padės aktyviai to siekti, labiau domėtis maistu bei mityba ir atsakys į klausimus tiems, kurie jau perskaitė šia tema daug knygų bei kitos literatūros ir vis dar turi klausimų, o gal iškilo naujų. Be to, knyga pagilins žinias, bus lengviau vertinti jau turimą ir nuolat gaunamą informaciją, o gal sukels naujų minčių ir paskatins dar labiau pasidomėti viena ar kita mitybos tema."
Rimantas Stukas
Atsiliepimai
Puiki knyga
Puiki knyga! Daug patarimų prisitaikiau realiame gyvenime.
Su kai kuriomis teorijomis nesutikčiau. Dalis temų nepilnai išvystytos
Arti žemės ir žmonių patarimai. Ir tai visai ne apie dietas, bet apie maitinimąsi, nes dietos yra mados ir gydytojų prirašytos taisyklės. Ne su viskuo galima sutikti, bet badavimo, protarpiavimo ir holivudo dietų nėra. Paskutinio mados šauksmo nėra taip pat. Bet kad maitintis sąmoningai yra svarbiau už dietas, suvokiau.
Tiesą sakant pagalvojau, kad ši knyga yra kažkoks nepavykęs anekdotas. Esu skaičius daug literatūros šia tema ir baigusi būtent maisto technologijos mokslus. Šios knygos 90prc. turinys prieštarauja bet kokiai logikai ir mokslininkų pagrįstai informacijai. Besilaikant čia nurodomų ,,sveikos mitybos principų” po kurio laiko turėtum ne vien problemų su žarnynu, bet ir antsvorio. Rekomenduojama suvalgyti kasdien po 300g bulvių, mėsos, ištisai vartoti pieno produktus. Nerekomenduojama valgyti visą dieną tik daržoves ir vaisius daugiau nei kartą per mėnesį, nes mat tai sukelia organizmuo šoką. Gėda skaityti, kokio senumo tai žinios ir kokiu moksliniu pagrindu viskas parašyta?