Kas sveikai maitinasi, trumpiau gyvena. Faktai ir mitai apie mūsų mitybą
Kas sveikai maitinasi, trumpiau gyvena. Faktai ir mitai apie mūsų mitybą
2
  • Išparduota
Mūsų mitybą šiandien lemia ne tik maisto produktų kainos ar įpročiai, bet ir daugybė mitybos specialistų teorijų, kurios dažnai prieštarauja vienos kitoms. Kasdien randasi vis baisesnių gandų apie grėsmes, kylančias dėl vienų ar kitų produktų vartojimo; dažnai jaučiamės sutrikę ir nežinome, kas teisus. Ir apskritai – ar ką nors dar galima valgyti? Ekspertai gąsdina, kuria mitus ir gandus apie maistą – kaip anksčiau apie seksą. O faktai kalba visai ką kita. Išsamūs, argumentuoti, dažnai šmaikšt…
0
  • Autorius: Udo Pollmer, dr. Monika Niehaus
  • Leidėjas:
  • Metai: 2011
  • Puslapiai: 256
  • ISBN: 9789986168300
  • Versijos kodas: PT.
  • Formatas: 16,5 x 23,5 cm, minkšti viršeliai
  • Kalba: Lietuvių
  • Vertėjas: Jovita Liutkutė

Kas sveikai maitinasi, trumpiau gyvena. Faktai ir mitai apie mūsų mitybą | knygos.lt

Atsiliepimai

Aprašymas

Mūsų mitybą šiandien lemia ne tik maisto produktų kainos ar įpročiai, bet ir daugybė mitybos specialistų teorijų, kurios dažnai prieštarauja vienos kitoms. Kasdien randasi vis baisesnių gandų apie grėsmes, kylančias dėl vienų ar kitų produktų vartojimo; dažnai jaučiamės sutrikę ir nežinome, kas teisus. Ir apskritai – ar ką nors dar galima valgyti?

Ekspertai gąsdina, kuria mitus ir gandus apie maistą – kaip anksčiau apie seksą. O faktai kalba visai ką kita. Išsamūs, argumentuoti, dažnai šmaikštūs ir pagrįsti autorių atsakymai į daugybę mūsų mitybai svarbių klausimų jus tikrai nustebins. Pasirodo, ne viskas yra taip, kaip mums iki šiol atrodė: pica saugo širdį, saldikliai nesukelia vėžio, o saldumynai – cukraligės. Šioje knygoje – daugybė mitų, kuriuos negailestingai sugriauna autoriai, – ir faktų, kurių anksčiau nežinojome.

Ar tikrai kepsninėje kepta mėsa sukelia vėžį?
Ar vištų kiaušiniai rudu lukštu geresni už kiaušinius baltu lukštu?
Ar geriau valgyti margariną, negu sviestą?
Ar žalingos sveikatai mikrobangų krosnelės?
Kas yra ortoreksija?
Kas sukelia pagirias ir kaip nuo jų gydytis?
Galiausiai – kokiais mitybos patarimais apskritai dar galima pasitikėti?

Nėra ir niekuomet nebus sveiko maisto visiems. Būtent todėl, kad mes visi skirtingi. Šioje knygoje – visa tai, ką jūs visuomet norėjote sužinoti apie mitybą, bet niekuomet nedrįsote paklausti.

Pagaliau galite valgyti, ką norite, – ši knyga pasakys, kodėl jums tai leidžiama.

Apie autorius

Udo Pollmer (Udas Polmeris, g. 1954 m.) – Vokietijos maisto produktų chemikas, maisto teoretikas, Fuldos ir Oldenburgo universitetų dėstytojas, itin perkamų knygų apie mitybą autorius, pagarsėjęs savo provokatyviomis ir kontroversiškomis pažiūromis dietų ir mitybos klausimais.
Monika Niehaus (Monika Nyhaus) – biologė, neurofiziologijos mokslų daktarė, žurnalistė.

Išparduota

Turi egzempliorių? Parduok!


Mūsų mitybą šiandien lemia ne tik maisto produktų kainos ar įpročiai, bet ir daugybė mitybos specialistų teorijų, kurios dažnai prieštarauja vienos kitoms. Kasdien randasi vis baisesnių gandų apie grėsmes, kylančias dėl vienų ar kitų produktų vartojimo; dažnai jaučiamės sutrikę ir nežinome, kas teisus. Ir apskritai – ar ką nors dar galima valgyti?

Ekspertai gąsdina, kuria mitus ir gandus apie maistą – kaip anksčiau apie seksą. O faktai kalba visai ką kita. Išsamūs, argumentuoti, dažnai šmaikštūs ir pagrįsti autorių atsakymai į daugybę mūsų mitybai svarbių klausimų jus tikrai nustebins. Pasirodo, ne viskas yra taip, kaip mums iki šiol atrodė: pica saugo širdį, saldikliai nesukelia vėžio, o saldumynai – cukraligės. Šioje knygoje – daugybė mitų, kuriuos negailestingai sugriauna autoriai, – ir faktų, kurių anksčiau nežinojome.

Ar tikrai kepsninėje kepta mėsa sukelia vėžį?
Ar vištų kiaušiniai rudu lukštu geresni už kiaušinius baltu lukštu?
Ar geriau valgyti margariną, negu sviestą?
Ar žalingos sveikatai mikrobangų krosnelės?
Kas yra ortoreksija?
Kas sukelia pagirias ir kaip nuo jų gydytis?
Galiausiai – kokiais mitybos patarimais apskritai dar galima pasitikėti?

Nėra ir niekuomet nebus sveiko maisto visiems. Būtent todėl, kad mes visi skirtingi. Šioje knygoje – visa tai, ką jūs visuomet norėjote sužinoti apie mitybą, bet niekuomet nedrįsote paklausti.

Pagaliau galite valgyti, ką norite, – ši knyga pasakys, kodėl jums tai leidžiama.

Apie autorius

Udo Pollmer (Udas Polmeris, g. 1954 m.) – Vokietijos maisto produktų chemikas, maisto teoretikas, Fuldos ir Oldenburgo universitetų dėstytojas, itin perkamų knygų apie mitybą autorius, pagarsėjęs savo provokatyviomis ir kontroversiškomis pažiūromis dietų ir mitybos klausimais.
Monika Niehaus (Monika Nyhaus) – biologė, neurofiziologijos mokslų daktarė, žurnalistė.

Atsiliepimai

    • Patricija J.
    • 2016-02-10

    Pirkau šitą mėšlo krūvą, kad prieš einant miegoti būtų galime pasijuokt, kaip bukina žmones... Keista, kad dar atsiranda tokių kurie rimtai tiki, kad margarinas sveika :D

Rodyti daugiau
2 pirkėjai įvertino šią prekę.
5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
100%