Atsiliepimai
Aprašymas
Ši knyga – tai priminimas, kokios kūrybingos būna moterys, kai reikia greitai ir skaniai pamaitinti šeimą. Čia sudėti pamąstymai, istoriniai faktai ir pasakojimai, bendros valgių gaminimo taisyklės, receptai ir kitokios įdomybės apie blynus.
- Daugiau kaip 100 lietuviškų blynų receptų
- Istoriniai įvairių kraštų blynų ir jų „giminaičių“ receptai
Ir tai yra tik maža dalelė žinių apie kasdienybės įvairovę ir neišsenkantį žmonijos kūrybingumą. Juk kai taip stabtelni šalia blyno – pasaulis prasiplečia, pagilėja...
Kai būsime nusiminę, išsikepkime blynų iš to, ką rasime virtuvės lentynose: žiupsnelį miltų, gal kruopų, gabalėlį sūrio, uogienės... Sukvietę šeimą ir draugus, prisiminkime, kad šis valgis jau tūkstančius metų gaminamas, ir pasidžiaukime, kad gyvename labai turtingu laikotarpiu. Dar XX amžiaus pradžioje iš didelio nepritekliaus kai kada blynai buvo kepami ant vaško, nes neturėta riebalų.
„Su kuo sklindžius kepsi, toks ir pats tapsi.
Lengvas darbas – tinginystė, plonas blynas – smagurystė.
Ten pieno upės teka ir namų stogai sklindžiais dengti.
Kas daug plepa – blynus ant vandens kepa.
Kas pirmas kelias, tam pirmas blynelis.“
Liaudies išmintis
Perskaityta knyga:
Nenauja knyga, kurią parduoda privatus žmogus.
Knygą išsiųs knygos pardavėjas Vilnele.
Pardavėjo reitingas: 100%
Ši knyga – tai priminimas, kokios kūrybingos būna moterys, kai reikia greitai ir skaniai pamaitinti šeimą. Čia sudėti pamąstymai, istoriniai faktai ir pasakojimai, bendros valgių gaminimo taisyklės, receptai ir kitokios įdomybės apie blynus.
- Daugiau kaip 100 lietuviškų blynų receptų
- Istoriniai įvairių kraštų blynų ir jų „giminaičių“ receptai
Ir tai yra tik maža dalelė žinių apie kasdienybės įvairovę ir neišsenkantį žmonijos kūrybingumą. Juk kai taip stabtelni šalia blyno – pasaulis prasiplečia, pagilėja...
Kai būsime nusiminę, išsikepkime blynų iš to, ką rasime virtuvės lentynose: žiupsnelį miltų, gal kruopų, gabalėlį sūrio, uogienės... Sukvietę šeimą ir draugus, prisiminkime, kad šis valgis jau tūkstančius metų gaminamas, ir pasidžiaukime, kad gyvename labai turtingu laikotarpiu. Dar XX amžiaus pradžioje iš didelio nepritekliaus kai kada blynai buvo kepami ant vaško, nes neturėta riebalų.
„Su kuo sklindžius kepsi, toks ir pats tapsi.
Lengvas darbas – tinginystė, plonas blynas – smagurystė.
Ten pieno upės teka ir namų stogai sklindžiais dengti.
Kas daug plepa – blynus ant vandens kepa.
Kas pirmas kelias, tam pirmas blynelis.“
Liaudies išmintis
Atsiliepimai
Knygoje gali rasti įvairiausių blynų receptų ne tik lietuviškų,bet ir kitų tautų.