59,99 €
61,49 €
DIDŽIOJI VIRĖJA: geriausi (net 3242!) Smetonos laikų receptai didžiausioje kulinarinėje knygoje Lietuvoje
DIDŽIOJI VIRĖJA: geriausi (net 3242!) Smetonos laikų receptai didžiausioje kulinarinėje knygoje Lietuvoje
  • Tik knygynuose
DIDŽIOJI VIRĖJA: geriausi (net 3242!) Smetonos laikų receptai didžiausioje kulinarinėje knygoje Lietuvoje
DIDŽIOJI VIRĖJA: geriausi (net 3242!) Smetonos laikų receptai didžiausioje kulinarinėje knygoje Lietuvoje
Perskaityta: 59,99 €
DIDŽIOJI VIRĖJA: geriausi (net 3242!) Smetonos laikų receptai didžiausioje kulinarinėje knygoje Lietuvoje
DIDŽIOJI VIRĖJA: geriausi (net 3242!) Smetonos laikų receptai didžiausioje kulinarinėje knygoje Lietuvoje
Perskaityta: 61,49 €
Šioje knygoje – daugybė originalių, stebinančių, užmirštų ir naujai atgimusių, net kelis šimtmečius vertinamų patiekalų receptų, kurie ne tik papuoš šventinį stalą, bet ir įneš į kasdienių valgių gaminimą naujų skonių, idėjų bei širdį džiuginančios nostalgijos
64.25 2024-03-28 23:59:00
SKAITYTAKNYGA
SKAITYTAKNYGA
  • Autorius: Elena Malachoviec
  • Leidėjas:
  • Metai: 2023
  • Puslapiai: 800
  • ISBN: 9786094846021
  • Formatas: 17,5 x 24 x 6,4 cm, kieti viršeliai
  • Kalba: Lietuvių
  • Vertėjas: Vanda Varnienė
  • Extra -10 % nuolaida šiai knygai su kodu VALIO1007:26:03

DIDŽIOJI VIRĖJA: geriausi (net 3242!) Smetonos laikų receptai didžiausioje kulinarinėje knygoje Lietuvoje + nemokamas atvežimas! | knygos.lt

Atsiliepimai

Formatai:

71,39 € Nauja knyga
kieti viršeliai

Perskaitytos

59,99 €
Kaip nauja! Pranas 100%
61,49 €
Kaip nauja! Almuzeee 100%

Aprašymas

Geriausi amžiaus receptai – visų laikų didžiausioje kulinarinėje knygoje Lietuvoje! „DIDŽIOJI VIRĖJA“ – neabejotinai vertingiausia tarpukario receptų knyga, suteikianti unikalią galimybę pajusti to laikotarpio dvasią, išmokti to meto kulinarinių terminų ir tokiu būdu susipažinti su Lietuvos istorija. Šioje knygoje – daugybė originalių, stebinančių, užmirštų ir naujai atgimusių, net kelis šimtmečius vertinamų patiekalų receptų, kurie ne tik papuoš šventinį stalą, bet ir įneš į kasdienių valgių gaminimą naujų skonių, idėjų bei širdį džiuginančios nostalgijos. DIDŽIOJI VIRĖJA“ – vertingiausia Smetonos laikų šeimininkių receptų knyga – 800 puslapių, net 3242 receptai!

Pirmą kartą receptų knyga DIDŽIOJI VIRĖJA“ Lietuvoje buvo išleista 1936 m. Knygos autorė, senosios inteligentijos atstovė Elena Malachoviec, į šią 800 puslapių knygą sudėjo ne tik visą svarbiausią XIX–XX a. Baltijos šalių ir Rytų Europos kulinarinį paveldą, profesionalių dvarų virėjų žinias, receptus, kuriais didžiavosi A. Smetonos laikų šeimininkės, bet ir patiekalų receptus, kurie kilę iš ilgametes kulinarines tradicijas turinčių Europos šalių. Tai sufleruoja ir patiekalų pavadinimai: Vienos jautiena, graikiškai ruošiama plekšnė, tikri žydiški beigeliai, Krokuvos pudingas, Paryžiaus kiaušiniai, olandiški blynai, angliškai ruošta jautiena, vokiškas kepsnys, totorių pyragas, Berlyno sausainiai, vengriškos bandelės ir kt.

Knygoje gausu ne tik senovinių, pamirštų patiekalų, bet stebina ir šiuolaikiškų, pavyzdžiui, vegetariškų valgių receptų gausa: bruknių, braškių, citrininės, rabarbarų sriubos, prancūziški gružuliai, parmezano pudingas, deginto cukraus pudingas (crème brulée), obuolių šarlotė, bulvių paštetas, daržovių rizotas, įdaryti agurkai, obuolių suflė, bulviniai kotletai su riešutais ir kt.

Mėgstantys patiekalus iš mėsos, ras unikalių receptų, kaip gardžiai paruošti įvairios žvėrienos patiekalus – garantuojame tikrai norėsite išbandyti šernienos, stirnienos ar briedienos kepsnius, kiškienos kotletus ar paštetą ir kt.

Paukštienos mėgėjai ras ne tik daugybę patiekalų receptų, ruošiamų iš naminių paukščių, bet ir iš egzotiškų laukinių sparnuočių. Sužinosite, kaip ruošti keptą kurtinį, kurtinį drebučiuose, teterviną su raudonuoju padažu, įdarytas kurapkas, jerubių suflė, keptus perkūno oželius, tilvikus su vyno padažu, įdarytus strazdus ir kt.

Jei negalite atsispirti žuvies ir kitų jūros gėrybių patiekalams, ši knyga dovanos galimybę paruošti: eršketą su baltuoju vynu, grietinėlėje virtą karosą, žydiškai virtą karpį, keptas strimeles, virtą karšį su krienais ir obuoliais, troškintą lyną su vynu ir pievagrybiais, lašišos pudingą, marinuotas seliavas, virtą sterlę su šampanu, keptą sterką su bobausiais, įdarytą ungurį, itališkai, žydiškai ir vokiškai paruoštą lydeką ir įvairius patiekalus iš vėžių ir kt.

Desertai taip pat nustebins, rasite, kaip paruošti: vaflių pyragą, padengtą morengais, anglišką trapų pyragą su grietine, trapios tešlos pyragą su šviežiais agrastais, Vienos šokoladines spurgas, vienuolius, tiuringiškus pyragaičius, vokiškas bulkeles, biskvitinį itališką, tirolišką, karališką, ruginės duonos tortą, šveicariškus, armėniškus ir kitokius mozūrėlius, įvairias bezė, rožių žiedų, vyšninius, apelsininius putėsius, babkas, šakočius, saldžias ir nesaldžias bandeles, paschas, uogienes, drebučius ir kt.

Be to, kurioje kitoje knygoje būtų galima rasti net 16-kos ledų rūšių aprašymus su detaliais nurodymais, kaip juos pagaminti namų sąlygomis? Ar atsispirsite neišbandę grietinėlės ledų su fleur d'orange, ananasinių, barbarisų, spanguolių, apelsininių, tutti-frutti ledų? Taip pat rasite ypatingus apkeptų ledų, juodos duonos ledų receptus.

EXTRA 10 %nuolaida

64,25 €
71,39 €
Tik knygynuose

Kupono kodas: VALIO10

Akcija baigiasi už 07:26:03

Nuolaidos kodas galioja perkant nuo 10 €. Nuolaidos nesumuojamos.

Pridėti dovanų dėžutę?
Daugiau
  • Kaina: 59,99 €

Perskaityta knyga:
Nenauja knyga, kurią parduoda privatus žmogus.

Knygą išsiųs knygos pardavėjas Pranas.

Pardavėjo reitingas:  100%

Knygos būklė
  • Kaina: 61,49 €

Perskaityta knyga:
Nenauja knyga, kurią parduoda privatus žmogus.

Knygą išsiųs knygos pardavėjas Almuzeee.

Pardavėjo reitingas:  100%

Knygos būklė
Net ne kaip nauja, o Nauja

Formatai:

71,39 € Nauja knyga
kieti viršeliai

Perskaitytos

59,99 €
Kaip nauja!
Pranas 100%
61,49 €
Kaip nauja!
Almuzeee 100%

Geriausi amžiaus receptai – visų laikų didžiausioje kulinarinėje knygoje Lietuvoje! „DIDŽIOJI VIRĖJA“ – neabejotinai vertingiausia tarpukario receptų knyga, suteikianti unikalią galimybę pajusti to laikotarpio dvasią, išmokti to meto kulinarinių terminų ir tokiu būdu susipažinti su Lietuvos istorija. Šioje knygoje – daugybė originalių, stebinančių, užmirštų ir naujai atgimusių, net kelis šimtmečius vertinamų patiekalų receptų, kurie ne tik papuoš šventinį stalą, bet ir įneš į kasdienių valgių gaminimą naujų skonių, idėjų bei širdį džiuginančios nostalgijos. DIDŽIOJI VIRĖJA“ – vertingiausia Smetonos laikų šeimininkių receptų knyga – 800 puslapių, net 3242 receptai!

Pirmą kartą receptų knyga DIDŽIOJI VIRĖJA“ Lietuvoje buvo išleista 1936 m. Knygos autorė, senosios inteligentijos atstovė Elena Malachoviec, į šią 800 puslapių knygą sudėjo ne tik visą svarbiausią XIX–XX a. Baltijos šalių ir Rytų Europos kulinarinį paveldą, profesionalių dvarų virėjų žinias, receptus, kuriais didžiavosi A. Smetonos laikų šeimininkės, bet ir patiekalų receptus, kurie kilę iš ilgametes kulinarines tradicijas turinčių Europos šalių. Tai sufleruoja ir patiekalų pavadinimai: Vienos jautiena, graikiškai ruošiama plekšnė, tikri žydiški beigeliai, Krokuvos pudingas, Paryžiaus kiaušiniai, olandiški blynai, angliškai ruošta jautiena, vokiškas kepsnys, totorių pyragas, Berlyno sausainiai, vengriškos bandelės ir kt.

Knygoje gausu ne tik senovinių, pamirštų patiekalų, bet stebina ir šiuolaikiškų, pavyzdžiui, vegetariškų valgių receptų gausa: bruknių, braškių, citrininės, rabarbarų sriubos, prancūziški gružuliai, parmezano pudingas, deginto cukraus pudingas (crème brulée), obuolių šarlotė, bulvių paštetas, daržovių rizotas, įdaryti agurkai, obuolių suflė, bulviniai kotletai su riešutais ir kt.

Mėgstantys patiekalus iš mėsos, ras unikalių receptų, kaip gardžiai paruošti įvairios žvėrienos patiekalus – garantuojame tikrai norėsite išbandyti šernienos, stirnienos ar briedienos kepsnius, kiškienos kotletus ar paštetą ir kt.

Paukštienos mėgėjai ras ne tik daugybę patiekalų receptų, ruošiamų iš naminių paukščių, bet ir iš egzotiškų laukinių sparnuočių. Sužinosite, kaip ruošti keptą kurtinį, kurtinį drebučiuose, teterviną su raudonuoju padažu, įdarytas kurapkas, jerubių suflė, keptus perkūno oželius, tilvikus su vyno padažu, įdarytus strazdus ir kt.

Jei negalite atsispirti žuvies ir kitų jūros gėrybių patiekalams, ši knyga dovanos galimybę paruošti: eršketą su baltuoju vynu, grietinėlėje virtą karosą, žydiškai virtą karpį, keptas strimeles, virtą karšį su krienais ir obuoliais, troškintą lyną su vynu ir pievagrybiais, lašišos pudingą, marinuotas seliavas, virtą sterlę su šampanu, keptą sterką su bobausiais, įdarytą ungurį, itališkai, žydiškai ir vokiškai paruoštą lydeką ir įvairius patiekalus iš vėžių ir kt.

Desertai taip pat nustebins, rasite, kaip paruošti: vaflių pyragą, padengtą morengais, anglišką trapų pyragą su grietine, trapios tešlos pyragą su šviežiais agrastais, Vienos šokoladines spurgas, vienuolius, tiuringiškus pyragaičius, vokiškas bulkeles, biskvitinį itališką, tirolišką, karališką, ruginės duonos tortą, šveicariškus, armėniškus ir kitokius mozūrėlius, įvairias bezė, rožių žiedų, vyšninius, apelsininius putėsius, babkas, šakočius, saldžias ir nesaldžias bandeles, paschas, uogienes, drebučius ir kt.

Be to, kurioje kitoje knygoje būtų galima rasti net 16-kos ledų rūšių aprašymus su detaliais nurodymais, kaip juos pagaminti namų sąlygomis? Ar atsispirsite neišbandę grietinėlės ledų su fleur d'orange, ananasinių, barbarisų, spanguolių, apelsininių, tutti-frutti ledų? Taip pat rasite ypatingus apkeptų ledų, juodos duonos ledų receptus.

Atsiliepimai

  • Atsiliepimų nėra
0 pirkėjai įvertino šią prekę.
5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%