Atsiliepimai
Formatai:
Aprašymas
Geriausi amžiaus receptai – visų laikų didžiausioje kulinarinėje knygoje Lietuvoje! „DIDŽIOJI VIRĖJA“ – neabejotinai vertingiausia tarpukario receptų knyga, suteikianti unikalią galimybę pajusti to laikotarpio dvasią, išmokti to meto kulinarinių terminų ir tokiu būdu susipažinti su Lietuvos istorija. Šioje knygoje – daugybė originalių, stebinančių, užmirštų ir naujai atgimusių, net kelis šimtmečius vertinamų patiekalų receptų, kurie ne tik papuoš šventinį stalą, bet ir įneš į kasdienių valgių gaminimą naujų skonių, idėjų bei širdį džiuginančios nostalgijos. „DIDŽIOJI VIRĖJA“ – vertingiausia Smetonos laikų šeimininkių receptų knyga – 800 puslapių, net 3242 receptai!
Pirmą kartą receptų knyga „DIDŽIOJI VIRĖJA“ Lietuvoje buvo išleista 1936 m. Knygos autorė, senosios inteligentijos atstovė Elena Malachoviec, į šią 800 puslapių knygą sudėjo ne tik visą svarbiausią XIX–XX a. Baltijos šalių ir Rytų Europos kulinarinį paveldą, profesionalių dvarų virėjų žinias, receptus, kuriais didžiavosi A. Smetonos laikų šeimininkės, bet ir patiekalų receptus, kurie kilę iš ilgametes kulinarines tradicijas turinčių Europos šalių. Tai sufleruoja ir patiekalų pavadinimai: Vienos jautiena, graikiškai ruošiama plekšnė, tikri žydiški beigeliai, Krokuvos pudingas, Paryžiaus kiaušiniai, olandiški blynai, angliškai ruošta jautiena, vokiškas kepsnys, totorių pyragas, Berlyno sausainiai, vengriškos bandelės ir kt.
Knygoje gausu ne tik senovinių, pamirštų patiekalų, bet stebina ir šiuolaikiškų, pavyzdžiui, vegetariškų valgių receptų gausa: bruknių, braškių, citrininės, rabarbarų sriubos, prancūziški gružuliai, parmezano pudingas, deginto cukraus pudingas (crème brulée), obuolių šarlotė, bulvių paštetas, daržovių rizotas, įdaryti agurkai, obuolių suflė, bulviniai kotletai su riešutais ir kt.
Mėgstantys patiekalus iš mėsos, ras unikalių receptų, kaip gardžiai paruošti įvairios žvėrienos patiekalus – garantuojame tikrai norėsite išbandyti šernienos, stirnienos ar briedienos kepsnius, kiškienos kotletus ar paštetą ir kt.
Paukštienos mėgėjai ras ne tik daugybę patiekalų receptų, ruošiamų iš naminių paukščių, bet ir iš egzotiškų laukinių sparnuočių. Sužinosite, kaip ruošti keptą kurtinį, kurtinį drebučiuose, teterviną su raudonuoju padažu, įdarytas kurapkas, jerubių suflė, keptus perkūno oželius, tilvikus su vyno padažu, įdarytus strazdus ir kt.
Jei negalite atsispirti žuvies ir kitų jūros gėrybių patiekalams, ši knyga dovanos galimybę paruošti: eršketą su baltuoju vynu, grietinėlėje virtą karosą, žydiškai virtą karpį, keptas strimeles, virtą karšį su krienais ir obuoliais, troškintą lyną su vynu ir pievagrybiais, lašišos pudingą, marinuotas seliavas, virtą sterlę su šampanu, keptą sterką su bobausiais, įdarytą ungurį, itališkai, žydiškai ir vokiškai paruoštą lydeką ir įvairius patiekalus iš vėžių ir kt.
Desertai taip pat nustebins, rasite, kaip paruošti: vaflių pyragą, padengtą morengais, anglišką trapų pyragą su grietine, trapios tešlos pyragą su šviežiais agrastais, Vienos šokoladines spurgas, vienuolius, tiuringiškus pyragaičius, vokiškas bulkeles, biskvitinį itališką, tirolišką, karališką, ruginės duonos tortą, šveicariškus, armėniškus ir kitokius mozūrėlius, įvairias bezė, rožių žiedų, vyšninius, apelsininius putėsius, babkas, šakočius, saldžias ir nesaldžias bandeles, paschas, uogienes, drebučius ir kt.
Be to, kurioje kitoje knygoje būtų galima rasti net 16-kos ledų rūšių aprašymus su detaliais nurodymais, kaip juos pagaminti namų sąlygomis? Ar atsispirsite neišbandę grietinėlės ledų su fleur d'orange, ananasinių, barbarisų, spanguolių, apelsininių, tutti-frutti ledų? Taip pat rasite ypatingus apkeptų ledų, juodos duonos ledų receptus.
EXTRA 10 %nuolaida
Kupono kodas: VALIO10
Akcija baigiasi už 07:26:03
Nuolaidos kodas galioja perkant nuo 10 €. Nuolaidos nesumuojamos.
Rezervuok ir atsiimk po 30 minučių!
Už tą pačią 64,25 € kainą (kasoje pasakę kodą VALIO10) pirkite knygos.lt knygynuose.
Informacija atnaujinta kovo 28 d. 16:32
Apgailestaujame, tačiau prekės rezervacija nesėkminga. Jūsų pasirinktame knygyne šios prekės nebeturime.
Prašome patikrinti likutį kituose knygynuose arba užsisakyti internetu ir pasirinkti patogiausią pristatymo būdą. Galima rinktis atsiėmimą knygyne arba į artimiausią paštomatą.
Perskaityta knyga:
Nenauja knyga, kurią parduoda privatus žmogus.
Knygą išsiųs knygos pardavėjas Pranas.
Pardavėjo reitingas: 100%
Perskaityta knyga:
Nenauja knyga, kurią parduoda privatus žmogus.
Knygą išsiųs knygos pardavėjas Almuzeee.
Pardavėjo reitingas: 100%
Geriausi amžiaus receptai – visų laikų didžiausioje kulinarinėje knygoje Lietuvoje! „DIDŽIOJI VIRĖJA“ – neabejotinai vertingiausia tarpukario receptų knyga, suteikianti unikalią galimybę pajusti to laikotarpio dvasią, išmokti to meto kulinarinių terminų ir tokiu būdu susipažinti su Lietuvos istorija. Šioje knygoje – daugybė originalių, stebinančių, užmirštų ir naujai atgimusių, net kelis šimtmečius vertinamų patiekalų receptų, kurie ne tik papuoš šventinį stalą, bet ir įneš į kasdienių valgių gaminimą naujų skonių, idėjų bei širdį džiuginančios nostalgijos. „DIDŽIOJI VIRĖJA“ – vertingiausia Smetonos laikų šeimininkių receptų knyga – 800 puslapių, net 3242 receptai!
Pirmą kartą receptų knyga „DIDŽIOJI VIRĖJA“ Lietuvoje buvo išleista 1936 m. Knygos autorė, senosios inteligentijos atstovė Elena Malachoviec, į šią 800 puslapių knygą sudėjo ne tik visą svarbiausią XIX–XX a. Baltijos šalių ir Rytų Europos kulinarinį paveldą, profesionalių dvarų virėjų žinias, receptus, kuriais didžiavosi A. Smetonos laikų šeimininkės, bet ir patiekalų receptus, kurie kilę iš ilgametes kulinarines tradicijas turinčių Europos šalių. Tai sufleruoja ir patiekalų pavadinimai: Vienos jautiena, graikiškai ruošiama plekšnė, tikri žydiški beigeliai, Krokuvos pudingas, Paryžiaus kiaušiniai, olandiški blynai, angliškai ruošta jautiena, vokiškas kepsnys, totorių pyragas, Berlyno sausainiai, vengriškos bandelės ir kt.
Knygoje gausu ne tik senovinių, pamirštų patiekalų, bet stebina ir šiuolaikiškų, pavyzdžiui, vegetariškų valgių receptų gausa: bruknių, braškių, citrininės, rabarbarų sriubos, prancūziški gružuliai, parmezano pudingas, deginto cukraus pudingas (crème brulée), obuolių šarlotė, bulvių paštetas, daržovių rizotas, įdaryti agurkai, obuolių suflė, bulviniai kotletai su riešutais ir kt.
Mėgstantys patiekalus iš mėsos, ras unikalių receptų, kaip gardžiai paruošti įvairios žvėrienos patiekalus – garantuojame tikrai norėsite išbandyti šernienos, stirnienos ar briedienos kepsnius, kiškienos kotletus ar paštetą ir kt.
Paukštienos mėgėjai ras ne tik daugybę patiekalų receptų, ruošiamų iš naminių paukščių, bet ir iš egzotiškų laukinių sparnuočių. Sužinosite, kaip ruošti keptą kurtinį, kurtinį drebučiuose, teterviną su raudonuoju padažu, įdarytas kurapkas, jerubių suflė, keptus perkūno oželius, tilvikus su vyno padažu, įdarytus strazdus ir kt.
Jei negalite atsispirti žuvies ir kitų jūros gėrybių patiekalams, ši knyga dovanos galimybę paruošti: eršketą su baltuoju vynu, grietinėlėje virtą karosą, žydiškai virtą karpį, keptas strimeles, virtą karšį su krienais ir obuoliais, troškintą lyną su vynu ir pievagrybiais, lašišos pudingą, marinuotas seliavas, virtą sterlę su šampanu, keptą sterką su bobausiais, įdarytą ungurį, itališkai, žydiškai ir vokiškai paruoštą lydeką ir įvairius patiekalus iš vėžių ir kt.
Desertai taip pat nustebins, rasite, kaip paruošti: vaflių pyragą, padengtą morengais, anglišką trapų pyragą su grietine, trapios tešlos pyragą su šviežiais agrastais, Vienos šokoladines spurgas, vienuolius, tiuringiškus pyragaičius, vokiškas bulkeles, biskvitinį itališką, tirolišką, karališką, ruginės duonos tortą, šveicariškus, armėniškus ir kitokius mozūrėlius, įvairias bezė, rožių žiedų, vyšninius, apelsininius putėsius, babkas, šakočius, saldžias ir nesaldžias bandeles, paschas, uogienes, drebučius ir kt.
Be to, kurioje kitoje knygoje būtų galima rasti net 16-kos ledų rūšių aprašymus su detaliais nurodymais, kaip juos pagaminti namų sąlygomis? Ar atsispirsite neišbandę grietinėlės ledų su fleur d'orange, ananasinių, barbarisų, spanguolių, apelsininių, tutti-frutti ledų? Taip pat rasite ypatingus apkeptų ledų, juodos duonos ledų receptus.
Ženkliuku „Kainos garantija” pažymėtoms prekėms Knygos.lt garantuoja geriausią kainą. Jei identiška prekė kitoje internetinėje parduotuvėje kainuoja mažiau - kompensuojame kainų skirtumą. Kainos lyginamos su knygos.lt nurodytų parduotuvių sąrašu prekių kainomis. Knygos.lt įsipareigoja kompensuoti kainų skirtumą pirkėjui, kuris kreipėsi „Kainos garantijos” taisyklėse nurodytomis sąlygomis. Sužinoti daugiau
DĖMESIO!
Ši knyga pateikiama ACSM formatu. Jis nėra tinkamas įprastoms skaityklėms, kurios palaiko EPUB ar MOBI formato el. knygas.
Svarbu! Nėra galimybės siųstis el. knygų jungiantis iš Jungtinės Karalystės.
Daugiau informacijos apie ACSM formato knygas ir kaip jas skaityti rasite čia.
DĖMESIO!
Tai yra elektroninė knyga, skirta skaityti el. knygų skaityklėse, telefonuose, planšetėse ar kompiuteriuose.
Svarbu! Nėra galimybės siųstis el. knygų jungiantis iš Jungtinės Karalystės.
DĖMESIO!
Tai knyga, kurią parduoda privatus žmogus. Kai apmokėsite užsakymą, jį per 7 d. išsiųs knygos pardavėjas . Jei to pardavėjas nepadarys laiku, pinigai jums bus grąžinti automatiškai.
Šios knygos būklė nėra įvertinta knygos.lt ekspertų, todėl visa atsakomybė už nurodytą knygos kokybę priklauso pardavėjui.
Norite ir jūs parduoti skaitytas knygas ir užsidirbti?
Sužinokite daugiau čia
Perskaityta knyga: Nenauja knyga, kuri parduodama tiesiai iš knygos.lt sandėlio. Knygos kokybė įvertinta knygos.lt ekspertų.
Atsiliepimai