Atsiliepimai
Aprašymas
„Baleboste“ (jidiš k. sumani ir svetinga šeimininkė) – ko gero, pirmoji ir vienintelė išsami lietuviška knyga, suteikianti galimybę susipažinti su Lietuvos žydų, litvakų, gastronominėmis tradicijomis.
Riva Portnaja – Telšiuose gimusi Lietuvos žydė, litvakė, ir Vylius Blauzdavičius – vilnietis lietuvis. Ši knyga, kaip ir jų draugystė, gimė iš gastronominio Vyliaus smalsumo ir Rivos aistros gaminti tradicinius litvakiškus valgius. Gamindami, ragaudami ir kalbėdamiesi apie maistą, autoriai į šią knygą sudėjo pasakojimus apie litvakų virtuvę, autentiškus Rivos šeimos receptus ir Vyliaus, patyrusio šefo ir kulinarinių knygų bei laidų autoriaus, interpretacijas šiuolaikinės Izraelio virtuvės tema.
Savo atmintyje Riva išsaugojo per septyniasdešimt iš kartos į kartą perduodamų litvakiškų patiekalų ir iki šiol juos ruošia tik taip, kaip tai darė jos mama ir močiutė. Vieni jų – chala, homentašai – yra bendro žydų kulinarinio paveldo dalis. Kiti – išskirtinai litvakiški, gaminti ir tebegaminami Lietuvos žydų ar, kaip beigeliai, mėgstami visame pasaulyje.
Nenuostabu, jog dalį valgių atpažins ar net bus ragavę ne tik žydų kilmės skaitytojai. Juk Lietuvoje nuo seno gyvenusių tautų gastronominės tradicijos glaudžiai susipynusios. Tačiau kiekvienas iš šių patiekalų – savitas, toks, koks buvo gaminamas Rivos šeimoje. Ar žydiški balandėliai tokie pat skanūs kaip lietuviški? Kuo ypatingi litvakiški šaltibarščiai? Kaip išgauti nepamirštamą saldžiarūgštį žydiškos silkės skonį? Kodėl Rivos raugti agurkai neįtikėtinai traškūs, o bruknių uogienė verdama su kriaušėmis?
„Baleboste“ patiks vertinantiems maistą „kaip pas mamą“ ir bus puiki dovana besidomintiems kulinarinėmis tradicijomis. Nostalgiją žadins ne tik vaikystėje ragauti patiekalai, bet ir nuotraukose atpažinta močiutės lėkštė ar tik svečiams dedami tėvų stalo įrankiai. Ši knyga – tarsi jauki viešnagė balebostės virtuvėje, kur visada kvepia gardžiu maistu ir pasakojamos įtraukiančios istorijos.
EXTRA 10 % nuolaida
Kupono kodas: NORIU10
Akcija baigiasi už 1d.02:43:00
Nuolaidos kodas galioja perkant nuo 10 €. Nuolaidos nesumuojamos.
Perskaityta knyga:
Nenauja knyga, kurią parduoda privatus žmogus.
Knygą išsiųs knygos pardavėjas Erla.
Pardavėjo reitingas: 100%
„Baleboste“ (jidiš k. sumani ir svetinga šeimininkė) – ko gero, pirmoji ir vienintelė išsami lietuviška knyga, suteikianti galimybę susipažinti su Lietuvos žydų, litvakų, gastronominėmis tradicijomis.
Riva Portnaja – Telšiuose gimusi Lietuvos žydė, litvakė, ir Vylius Blauzdavičius – vilnietis lietuvis. Ši knyga, kaip ir jų draugystė, gimė iš gastronominio Vyliaus smalsumo ir Rivos aistros gaminti tradicinius litvakiškus valgius. Gamindami, ragaudami ir kalbėdamiesi apie maistą, autoriai į šią knygą sudėjo pasakojimus apie litvakų virtuvę, autentiškus Rivos šeimos receptus ir Vyliaus, patyrusio šefo ir kulinarinių knygų bei laidų autoriaus, interpretacijas šiuolaikinės Izraelio virtuvės tema.
Savo atmintyje Riva išsaugojo per septyniasdešimt iš kartos į kartą perduodamų litvakiškų patiekalų ir iki šiol juos ruošia tik taip, kaip tai darė jos mama ir močiutė. Vieni jų – chala, homentašai – yra bendro žydų kulinarinio paveldo dalis. Kiti – išskirtinai litvakiški, gaminti ir tebegaminami Lietuvos žydų ar, kaip beigeliai, mėgstami visame pasaulyje.
Nenuostabu, jog dalį valgių atpažins ar net bus ragavę ne tik žydų kilmės skaitytojai. Juk Lietuvoje nuo seno gyvenusių tautų gastronominės tradicijos glaudžiai susipynusios. Tačiau kiekvienas iš šių patiekalų – savitas, toks, koks buvo gaminamas Rivos šeimoje. Ar žydiški balandėliai tokie pat skanūs kaip lietuviški? Kuo ypatingi litvakiški šaltibarščiai? Kaip išgauti nepamirštamą saldžiarūgštį žydiškos silkės skonį? Kodėl Rivos raugti agurkai neįtikėtinai traškūs, o bruknių uogienė verdama su kriaušėmis?
„Baleboste“ patiks vertinantiems maistą „kaip pas mamą“ ir bus puiki dovana besidomintiems kulinarinėmis tradicijomis. Nostalgiją žadins ne tik vaikystėje ragauti patiekalai, bet ir nuotraukose atpažinta močiutės lėkštė ar tik svečiams dedami tėvų stalo įrankiai. Ši knyga – tarsi jauki viešnagė balebostės virtuvėje, kur visada kvepia gardžiu maistu ir pasakojamos įtraukiančios istorijos.
Atsiliepimai
Puiki knyga!
Patiko, geri receptai, gražiai išleista
Su šia knyga grįžau į babos virtuvę. Nors pas ją pienas ir mėsa draugiškai sugyveno vienam puode, bet daugelis valgių labai panašūs. Įdomu bus daugelį išbandyti ir vėl pajusti vaikystės kvapus ir skonius. Knyga vertinga ir todėl, kad patraukliu būdu leidžia pažinti žydų kulinarines tradcijas. Rekomenduoju, tikrai vertinga knyga.
Reta kulinarinė knyga turi išliekamąją vertę, "Baleboste" - viena iš tokių. Pagarba autoriams, kad ėmėsi misijos atkurti ir įamžinti senuosius receptus, užrašyti tradicijas ir pažvelgti iš istoriko perspektyvos. Be to, knyga dar ir labai estetiška bei kokybiškai išleista.
Labai patiko knyga, tik raidės galėtų būti didesnės.
Ačiū autoriams už puikų receptų rinkinį.
Labai idomi knyga
Vertinga ir labai kokybiškai išleista knyga. Rekomenduoju, labai tinka ir dovanoti.
Klasikinio dizaino knyga su nostalgiškomis nuotraukomis ir įdomia istorija. Panašiai kai kuriuos valgius gamino močiutė. Gaila, kad neužrašėme receptų, kai dar buvo gyva. Bus įdomu išbandyti aprašytus knygoje.
Gera knyga
Laba labai patiko, pirkau dovanai,bet kai pamačiau močiutės servizą ant šabo stalo, nusprendžiau pasilikti sau. Rekomenduoju.
Nuostabi knyga! Ačiū autoriams už tokį didelį darbą.
Puiki knyga, vartėm dviese su mama. Ji prisiminė, kaip jos kaimynė žydė kepdavo chalas. Bus įdomu išbandyti silkės receptus, panašią į žydišką darydavo močiutė. Knyga ne tik labai gražiai išleista, bet ir turi išliekamąją vertę.