Atsiliepimai
Aprašymas
Knygoje atskleidžiamos alaus paslaptys, pasakojama apie alaus kilmę, aludarystės meną, aptariamos alaus sudėtinės dalys, gamybos procesai.
„Alaus gėrimo“ skyriuje pristatomos visos žinomos alaus rūšys. Antra knygos dalis – tai kelionė per pasaulio šalis, aparašant pagrindines alaus daryklas ir jų gaminamą alų. Trečioje knygos dalyje apžvelgiamos Lietuvos didžiosios alaus daryklos ir jų gaminamas alus.
Knygoje atskleidžiamos alaus paslaptys, pasakojama apie alaus kilmę, aludarystės meną, aptariamos alaus sudėtinės dalys, gamybos procesai.
„Alaus gėrimo“ skyriuje pristatomos visos žinomos alaus rūšys. Antra knygos dalis – tai kelionė per pasaulio šalis, aparašant pagrindines alaus daryklas ir jų gaminamą alų. Trečioje knygos dalyje apžvelgiamos Lietuvos didžiosios alaus daryklos ir jų gaminamas alus.
Atsiliepimai
Knyga,būtų kaip ir nieko,tik vienas minusas,kad knyga išleista ir aprašyta jau senokai,prieš 20 metu,daug kas pasikeitė per tą laiką.Daug buvo aprašyta apie alų,nuo gamybos proceso nuo seniausių laikų iki šiandien.Alaus rūšys ir kt...Keista,kad autorius paminėdamas Biržų alaus tradicijas,nieko neuzsimina apie Rinkuškių alaus darykla!?Įdomiai skaitėsi alaus gamybos procesas ir lietuviško alaus rūšys,dar vokiškas ir belgiškas alaus rūšys,toliau pabosta ir darosi nuobodu skaityti kitų alaus rūšių kitų šalių.Siaio apibendrinus,alaus mėgėjai turėtų tikti skaityti,bet,kaip ir minėjai,knyga išleista 2000m,tad dabar ją skaitant praėjus 25metu laiko tarpas,daug kas pasikeitė ir pns...Šiaip mano vertinimu,kaip alaus mėgėjui būtų vidutiniška.Prie alaus autorius dar gale bandė įterpti kitų alkoholinių gėrimų kaip šampanas, degtinė.O kur dingo vynas,sidras,midus,viskis,brendis!?