10,39 €
10,69 €
Ugnis: kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją
Ugnis: kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją
10,39 €
1
  • Turime sandėlyje.
Ugnis: kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją
Ugnis: kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją
El. knyga: 10,69 €
1
Knygoje „Ugnis: kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją“ pateikta evoliucijos teorija kelia diskusijas ir kviečia apmąstyti dabartinius mūsų valgymo įpročius.
10.39 2022-07-04 09:00:00
SKAITYTAKNYGA
  • Originalus pavadinimas: Catching Fire: How Cooking Made Us Human
  • Autorius: Richard Wrangham
  • Leidėjas:
  • Metai: 2021
  • Puslapiai: 304
  • ISBN: 9786090145791
  • Formatas: ePub, MOBI
  • Formatas: 14,3 x 21,3 x 2,6 cm, kieti viršeliai
  • Kalba: Lietuvių
  • Vertėjas: Andrius Navickas, Dominyka Marija Navickaitė
GERA KAINA 1d.00:20:39

Ugnis: kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją | knygos.lt

Atsiliepimai

    • 2021-10-28

    Tikrai patiks visiems, kas domisi evoliucija. Šįsyk - tai požiūris iš kitos perspektyvos: kaip būtent maistas, gebėjimas termiškai apdoroti jį ir gauti iš maist...

    Tikrai patiks visiems, kas domisi evoliucija. Šįsyk - tai požiūris iš kitos perspektyvos: kaip būtent maistas, gebėjimas termiškai apdoroti jį ir gauti iš maisto daugiau energijos, nei sugebėjo kiti gyvūnai, padėjo žmonėms išvystyti savo smegenis ir tobulėti.

Formatai:

10,39 € Nauja knyga
kieti viršeliai
10,69 € El. knyga

Aprašymas

„Nuostabus darbas. Wranghamo aiškiai ir suprantamai parašyta knyga apima įvairias sritis: mitybos mokslą, paleontologiją, beuodegių beždžionių ir medžiotojų-rankiotojų bendruomenių elgesio tyrimus. Visa tai pateikiama kaip įspūdinga kelionė po gamtos ir maisto gaminimo istoriją, kartu aptariant kulinarijos vaidmenį žmogaus gyvenime." Publishers Weekly

Antropologijos profesoriaus Richardo Wranghamo nuomone, žmonijos evoliucijos sėkmę nulėmė terminis maisto apdorojimas. Jo įsitikinimu, esminė transformacija mūsų evoliucijoje įvyko pereinant nuo žalio prie termiškai apdoroto maisto. Kai tik buvo prisijaukinta ugnis, laiką, kurį iki tol mūsų protėviai skirdavo žaliam maistui kramtyti, skyrė medžioklei ar stovyklavietei prižiūrėti.

R. Wranghamas analizuoja mūsų protėvių mitybą, jos kaitą amžių tėkmėje, pateikia svarbių įžvalgų apie tai, kaip pasidarėme socialūs, o maisto gaminimas tapo poravimosi pagrindu ir paskatino namų ūkių formavimąsi.

Knygoje „Ugnis: kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją“ pateikta evoliucijos teorija kelia diskusijas ir kviečia apmąstyti dabartinius mūsų valgymo įpročius.

KADA MŪSŲ PROTĖVIAI PRADĖJO APDOROTI MAISTĄ?

KODĖL MUMS PATINKA DUONĄ SUPJAUSTYTI RIEKELĖMIS?

KODĖL MĖGSTAME MINKŠTĄ MAISTĄ?

KAIP ŽMOGAUS KŪNAS PRISITAIKĖ VALGYTI TERMIŠKAI APDOROTĄ MAISTĄ?

„Šioje moksliniais tyrimais pagrįstoje ir puikiai parašytoje knygoje Richardas Wranghamas pateikė trūkstamą grandį žmogaus evoliucijoje."

Edwardas O. Wilsonas, Harvardo universitetas

GERA KAINA 1d.00:20:39
10,39 €
Prisijunkite ir už šią prekę
gausite 0,10 Knygų Eurų!?
  • Turime sandėlyje.
  • 10,69 €
Prisijunkite ir už šią prekę
gausite 0,11 Knygų Eurų!?

Elektroninė knyga:
Atsiuntimas po užsakymo akimirksniu! Skirta skaitymui tik kompiuteryje, planšetėje ar kitame elektroniniame įrenginyje.

Formatai:

10,39 € Nauja knyga
kieti viršeliai
10,69 €El. knyga

„Nuostabus darbas. Wranghamo aiškiai ir suprantamai parašyta knyga apima įvairias sritis: mitybos mokslą, paleontologiją, beuodegių beždžionių ir medžiotojų-rankiotojų bendruomenių elgesio tyrimus. Visa tai pateikiama kaip įspūdinga kelionė po gamtos ir maisto gaminimo istoriją, kartu aptariant kulinarijos vaidmenį žmogaus gyvenime." Publishers Weekly

Antropologijos profesoriaus Richardo Wranghamo nuomone, žmonijos evoliucijos sėkmę nulėmė terminis maisto apdorojimas. Jo įsitikinimu, esminė transformacija mūsų evoliucijoje įvyko pereinant nuo žalio prie termiškai apdoroto maisto. Kai tik buvo prisijaukinta ugnis, laiką, kurį iki tol mūsų protėviai skirdavo žaliam maistui kramtyti, skyrė medžioklei ar stovyklavietei prižiūrėti.

R. Wranghamas analizuoja mūsų protėvių mitybą, jos kaitą amžių tėkmėje, pateikia svarbių įžvalgų apie tai, kaip pasidarėme socialūs, o maisto gaminimas tapo poravimosi pagrindu ir paskatino namų ūkių formavimąsi.

Knygoje „Ugnis: kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją“ pateikta evoliucijos teorija kelia diskusijas ir kviečia apmąstyti dabartinius mūsų valgymo įpročius.

KADA MŪSŲ PROTĖVIAI PRADĖJO APDOROTI MAISTĄ?

KODĖL MUMS PATINKA DUONĄ SUPJAUSTYTI RIEKELĖMIS?

KODĖL MĖGSTAME MINKŠTĄ MAISTĄ?

KAIP ŽMOGAUS KŪNAS PRISITAIKĖ VALGYTI TERMIŠKAI APDOROTĄ MAISTĄ?

„Šioje moksliniais tyrimais pagrįstoje ir puikiai parašytoje knygoje Richardas Wranghamas pateikė trūkstamą grandį žmogaus evoliucijoje."

Edwardas O. Wilsonas, Harvardo universitetas

Atsiliepimai

    • Aurimė L.
    • 2021-10-28

    Tikrai patiks visiems, kas domisi evoliucija. Šįsyk - tai požiūris iš kitos perspektyvos: kaip būtent maistas, gebėjimas termiškai apdoroti jį ir gauti iš maisto daugiau energijos, nei sugebėjo kiti gyvūnai, padėjo žmonėms išvystyti savo smegenis ir tobulėti.

Rodyti daugiau
1 pirkėjai įvertino šią prekę.
5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%