25,00 €
Proud of Lithuania: A Fairy Tale by Sweet Root
Proud of Lithuania: A Fairy Tale by Sweet Root
11
  • Išparduota
Proud of Lithuania: A Fairy Tale by Sweet Root
Proud of Lithuania: A Fairy Tale by Sweet Root
Perskaityta: 25,00 €
11
Įspūdinga knyga. Solidaus dydžio, pilna nuostabių fotografijų, kurias pamačius vienaip ar kitaip pasiveja prisiminimai iš kaime praleistų vasarų. Pamačius puslapius, kuriuose panaudota iškėlimo technika, norisi knygą pajausti ne tik akimis. Skaitytoja Janina
25.00
SKAITYTAKNYGA
  • Autorius: Sweet Root
  • Leidėjas:
  • Metai: 2017
  • Puslapiai: 360
  • ISBN: 9786099557144
  • Versijos kodas: PT.
  • Formatas: 21,5 x 30 x 4 cm, kieti viršeliai
  • Kalba: Lietuvių, Anglų

Proud of Lithuania: A Fairy Tale by Sweet Root | knygos.lt

Atsiliepimai

  • Skaitytojas
  • 2017-09-21

Įspūdinga knyga. Solidaus dydžio, pilna nuostabių fotografijų, kurias pamačius vienaip ar kitaip pasiveja prisiminimai iš vasarų praleistų kaime. Pamačius pusl...

Įspūdinga knyga. Solidaus dydžio, pilna nuostabių fotografijų, kurias pamačius vienaip ar kitaip pasiveja prisiminimai iš vasarų praleistų kaime. Pamačius puslapius, kuriuose panaudota iškėlimo technika norisi knygą pajausti ne tik akimis.

Perskaitytos

25,00 €
Kaip nauja!

Aprašymas

 Proud of Lithuania: A Fairy Tale by Sweet Root – tai pasaka apie tikrąją lietuviškų emocijų kupinos ir natūralaus gamtos ritmo įkvėptos vakarienės reikšmę. Tai noras prisiminti ir iš naujo atrasti unikalų mūsų šalies sezoniškumą ir kartu su juo besikeičiančius ingredientus mūsų lėkštėse. Tai žingsnis atgal į praeitį ir ateitį tuo pat metu. Žingsnis tolyn nuo globalių vilionių į laukines pievas, miškus ir sodus. Tai iš naujo atrastos mūsų šaknys ne tik filosofiškai, bet ir fiziškai. Šios istorijos tikslas – ne tapti praktiniu gidu virtuvėje (nors knygoje rasite ir receptų sąrašą), bet paprasčiausiai sugrąžinti pasididžiavimą tuo, kas esame ir kur gyvename.

Šios istorijos pasakotojas – restoranas Sweet Root, jaunų ir entuziastingų žmonių komanda, kasdien renkanti prisiminimus iš praeities, vaikystės, išgirstų istorijų ir jose ieškanti paprasto atsakymo, kas apibūdintų mūsų gastronomijos tradicijas. Dalis šios istorijos vyksta restorano darže – daugelis ingredientų į Sweet Root atkeliauja tiesiai iš jo lysvių. Taip pat – kasdien bendraujant su ūkininkais, sūrininkais, malūnininkais, herojais, kurie aprūpina geriausiais produktais ir unikaliomis istorijomis. Savita filosofija, gimusi iš noro sugrąžinti pasididžiavimą Lietuva, ir nugula į tikrumo bei nuoširdžių emocijų kupinas lėkštes.

Knyga sukurta galvojant apie atvirą, nebeieškantį egzotinių laimės apraiškų svetur, besidomintį maisto kultūra žmogų.

„Norime jam priminti primirštą Lietuvą. Būtų gera, kad jis skaitydamas pasaką pradėtų pažinti gimtinę iš naujo, gautų patvirtinimą, kad yra ne vienas, kad atsiranda vis daugiau galvojančių ir mūsų žemę vėl atrandančių žmonių. Galvotume, kad pasiekėme tikslą, jei tokie neabejingi žmonės pradėtų burtis, idėjos apie Lietuvos žemės duotybes skleistųsi dar stipriau, giliau, intensyviau. Taip būtų auginamas ir puoselėjamas lietuviams ne itin būdingas pasididžiavimo savo kraštu jausmas. Būtų gerai, kad žmogus pradėtų didžiuotis Lietuva kiekvieną paprastą dieną. Pavyzdžiui, kai atvažiuoja svečias iš svetur, rodyti jam lietuvišką žemuogę, mėlynes ir pieną dubenyje ir tuo didžiuotis, nes kitose šalyse uogų su pienu nevalgo." - mintimis apie knygos idėją dalinasi Sigitas Zemaitis, vienas iš restorano įkūrėjų.

„Būtent šie svečiai iš užsienio, kurie nori pažinti kitą šalį ne tik per jos statistinius duomenis ir populiariausią patiekalą, bet ir per emocijų kupiną autentišką gastronomiją yra kita dalis mūsų knygos auditorijos. Dar vienas iš mūsų tikslų yra pasiekti užsienyje gyvenančius lietuvius, kurių šeimos emigravo iš Lietuvos dabar arba tarpukario metais. Tikimės, kad gimtinei jie jaučia sentimentus ir nori papasakoti aplinkiniams kokia yra Lietuva, kurią jie prisimena, atkurti atminty gražias detales ir turėti ką papasakoti. Taip pat tai bus puiki reprezentacinė dovana, ypatingai valstybinėms institucijoms, tarptautinėms kompanijoms, kurios turi santykių su užsienio šalimis ir nori perteikti unikalų mūsų šalies tikrumą."

Restoranas „Sweet Root" 2016 metais nepriklausomo ir įtakingo Skandinavijos ir Šiaurės šalių restoranų gido "White Guide" buvo įvertintas kaip geriausias restoranas Lietuvoje, užėmęs ketvirtą vietą visų Baltijos šalių restoranų reitinge.

Knyga išskiria ne tik turiniu, bet ir dizainu - turi net 9 skirtingus viršelius (parenkami atsitiktine tvarka), geriausiai atspindinčius Lietuvos gamtos grožį, o knygos viduje naudojant ypatingą iškėlimo techniką įterpti stilizuoti Rėdos rato ir šiuolaikiškai perteikti senovės lietuvių metų ciklo ir švenčių motyvai.

Tekstai: Algė Ramanauskienė

Nuotraukos: Sarune Zurba Photography

Dizainas: Boy Creative Studio

  • Kaina: 25,00 €
Prisijunkite ir už šią prekę
gausite 0,25 Knygų Eurų!?

Perskaityta knyga:
Nenauja knyga, kuri parduodama tiesiai iš knygos.lt sandėlio.

Knygos būklė
Viršelis su medaus koriu.
Pridėti dovanų dėžutę?
Daugiau

Perskaitytos

25,00 €
Kaip nauja!

 Proud of Lithuania: A Fairy Tale by Sweet Root – tai pasaka apie tikrąją lietuviškų emocijų kupinos ir natūralaus gamtos ritmo įkvėptos vakarienės reikšmę. Tai noras prisiminti ir iš naujo atrasti unikalų mūsų šalies sezoniškumą ir kartu su juo besikeičiančius ingredientus mūsų lėkštėse. Tai žingsnis atgal į praeitį ir ateitį tuo pat metu. Žingsnis tolyn nuo globalių vilionių į laukines pievas, miškus ir sodus. Tai iš naujo atrastos mūsų šaknys ne tik filosofiškai, bet ir fiziškai. Šios istorijos tikslas – ne tapti praktiniu gidu virtuvėje (nors knygoje rasite ir receptų sąrašą), bet paprasčiausiai sugrąžinti pasididžiavimą tuo, kas esame ir kur gyvename.

Šios istorijos pasakotojas – restoranas Sweet Root, jaunų ir entuziastingų žmonių komanda, kasdien renkanti prisiminimus iš praeities, vaikystės, išgirstų istorijų ir jose ieškanti paprasto atsakymo, kas apibūdintų mūsų gastronomijos tradicijas. Dalis šios istorijos vyksta restorano darže – daugelis ingredientų į Sweet Root atkeliauja tiesiai iš jo lysvių. Taip pat – kasdien bendraujant su ūkininkais, sūrininkais, malūnininkais, herojais, kurie aprūpina geriausiais produktais ir unikaliomis istorijomis. Savita filosofija, gimusi iš noro sugrąžinti pasididžiavimą Lietuva, ir nugula į tikrumo bei nuoširdžių emocijų kupinas lėkštes.

Knyga sukurta galvojant apie atvirą, nebeieškantį egzotinių laimės apraiškų svetur, besidomintį maisto kultūra žmogų.

„Norime jam priminti primirštą Lietuvą. Būtų gera, kad jis skaitydamas pasaką pradėtų pažinti gimtinę iš naujo, gautų patvirtinimą, kad yra ne vienas, kad atsiranda vis daugiau galvojančių ir mūsų žemę vėl atrandančių žmonių. Galvotume, kad pasiekėme tikslą, jei tokie neabejingi žmonės pradėtų burtis, idėjos apie Lietuvos žemės duotybes skleistųsi dar stipriau, giliau, intensyviau. Taip būtų auginamas ir puoselėjamas lietuviams ne itin būdingas pasididžiavimo savo kraštu jausmas. Būtų gerai, kad žmogus pradėtų didžiuotis Lietuva kiekvieną paprastą dieną. Pavyzdžiui, kai atvažiuoja svečias iš svetur, rodyti jam lietuvišką žemuogę, mėlynes ir pieną dubenyje ir tuo didžiuotis, nes kitose šalyse uogų su pienu nevalgo." - mintimis apie knygos idėją dalinasi Sigitas Zemaitis, vienas iš restorano įkūrėjų.

„Būtent šie svečiai iš užsienio, kurie nori pažinti kitą šalį ne tik per jos statistinius duomenis ir populiariausią patiekalą, bet ir per emocijų kupiną autentišką gastronomiją yra kita dalis mūsų knygos auditorijos. Dar vienas iš mūsų tikslų yra pasiekti užsienyje gyvenančius lietuvius, kurių šeimos emigravo iš Lietuvos dabar arba tarpukario metais. Tikimės, kad gimtinei jie jaučia sentimentus ir nori papasakoti aplinkiniams kokia yra Lietuva, kurią jie prisimena, atkurti atminty gražias detales ir turėti ką papasakoti. Taip pat tai bus puiki reprezentacinė dovana, ypatingai valstybinėms institucijoms, tarptautinėms kompanijoms, kurios turi santykių su užsienio šalimis ir nori perteikti unikalų mūsų šalies tikrumą."

Restoranas „Sweet Root" 2016 metais nepriklausomo ir įtakingo Skandinavijos ir Šiaurės šalių restoranų gido "White Guide" buvo įvertintas kaip geriausias restoranas Lietuvoje, užėmęs ketvirtą vietą visų Baltijos šalių restoranų reitinge.

Knyga išskiria ne tik turiniu, bet ir dizainu - turi net 9 skirtingus viršelius (parenkami atsitiktine tvarka), geriausiai atspindinčius Lietuvos gamtos grožį, o knygos viduje naudojant ypatingą iškėlimo techniką įterpti stilizuoti Rėdos rato ir šiuolaikiškai perteikti senovės lietuvių metų ciklo ir švenčių motyvai.

Tekstai: Algė Ramanauskienė

Nuotraukos: Sarune Zurba Photography

Dizainas: Boy Creative Studio

Atsiliepimai

    • Viltė
    • 2018-01-04

    Paėmęs knygą supranti, kodėl anksčiau žmonės išskirtines knygas įrišdavo. Šis albumas - išskirtinis, kažkas naujo, su tobulu pavadinimu. Šaunuoliai. Ačiū

    • Marija J.
    • 2017-09-23

    Tobula knyga, kaip ir visa Sweet Root restorano koncepcija. Pati gavau vieną dovanų ir jau dvi nupirkau dovanoti.

    • Skaitytojas
    • 2017-09-21

    Įspūdinga knyga. Solidaus dydžio, pilna nuostabių fotografijų, kurias pamačius vienaip ar kitaip pasiveja prisiminimai iš vasarų praleistų kaime. Pamačius puslapius, kuriuose panaudota iškėlimo technika norisi knygą pajausti ne tik akimis.

Rodyti daugiau
11 pirkėjai įvertino šią prekę.
5
33%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%