Atsiliepimai
Formatai:
Aprašymas
This book explores dietary restriction in Graeco-Roman antiquity and maintains that food choice, whether for reasons of taste or to propitiate religious or cultural taboos, was integrally linked to the formation and perception of cultural, political and religious identities. This is paralleled by the way social and ethnic groups use indigenous cuisines and particular modes of food consumption as social markers to define and negotiate notions of identity, particularly in periods of social transition, migration and cultural integration. Michael Beer looks at all these questions through the literature of the Classical, Hellenistic and Roman periods. He focuses on the first and second centuries AD, a time rich in both cultural interaction and tension, but, owing to the particular cultural and philosophical strands that were current, the material will in fact range from the Homeric texts to Porphyry. These tensions throw into sharp relief the problems of defining the nature and limits of group and individual identity within a sprawling ethnic melting pot. The book examines such phenomena as vegetarianism, the taboos and anxieties surrounding the bean, the ambiguous status of fish, the dietary legislation of the Jews and the restrictions that were placed upon the consumption of alcohol. These particular instances serve as examples of dietary flash points, when differing ideologies act as potent illustrations of the undercurrents of ethnic, racial and cultural tensions in the ancient world.
Elektroninė knyga:
Atsiuntimas po užsakymo akimirksniu! Skirta skaitymui tik kompiuteryje, planšetėje ar kitame elektroniniame įrenginyje.
Kaip skaityti el. knygas ACSM formatu?
Formatai:
This book explores dietary restriction in Graeco-Roman antiquity and maintains that food choice, whether for reasons of taste or to propitiate religious or cultural taboos, was integrally linked to the formation and perception of cultural, political and religious identities. This is paralleled by the way social and ethnic groups use indigenous cuisines and particular modes of food consumption as social markers to define and negotiate notions of identity, particularly in periods of social transition, migration and cultural integration. Michael Beer looks at all these questions through the literature of the Classical, Hellenistic and Roman periods. He focuses on the first and second centuries AD, a time rich in both cultural interaction and tension, but, owing to the particular cultural and philosophical strands that were current, the material will in fact range from the Homeric texts to Porphyry. These tensions throw into sharp relief the problems of defining the nature and limits of group and individual identity within a sprawling ethnic melting pot. The book examines such phenomena as vegetarianism, the taboos and anxieties surrounding the bean, the ambiguous status of fish, the dietary legislation of the Jews and the restrictions that were placed upon the consumption of alcohol. These particular instances serve as examples of dietary flash points, when differing ideologies act as potent illustrations of the undercurrents of ethnic, racial and cultural tensions in the ancient world.
Ženkliuku „Kainos garantija” pažymėtoms prekėms Knygos.lt garantuoja geriausią kainą. Jei identiška prekė kitoje internetinėje parduotuvėje kainuoja mažiau - kompensuojame kainų skirtumą. Kainos lyginamos su knygos.lt nurodytų parduotuvių sąrašu prekių kainomis. Knygos.lt įsipareigoja kompensuoti kainų skirtumą pirkėjui, kuris kreipėsi „Kainos garantijos” taisyklėse nurodytomis sąlygomis. Sužinoti daugiau
DĖMESIO!
Ši knyga pateikiama ACSM formatu. Jis nėra tinkamas įprastoms skaityklėms, kurios palaiko EPUB ar MOBI formato el. knygas.
Svarbu! Nėra galimybės siųstis el. knygų jungiantis iš Jungtinės Karalystės.
Daugiau informacijos apie ACSM formato knygas ir kaip jas skaityti rasite čia.
DĖMESIO!
Tai yra elektroninė knyga, skirta skaityti el. knygų skaityklėse, telefonuose, planšetėse ar kompiuteriuose.
Svarbu! Nėra galimybės siųstis el. knygų jungiantis iš Jungtinės Karalystės.
DĖMESIO!
Tai knyga, kurią parduoda privatus žmogus. Kai apmokėsite užsakymą, jį per 7 d. išsiųs knygos pardavėjas . Jei to pardavėjas nepadarys laiku, pinigai jums bus grąžinti automatiškai.
Šios knygos būklė nėra įvertinta knygos.lt ekspertų, todėl visa atsakomybė už nurodytą knygos kokybę priklauso pardavėjui.
Norite ir jūs parduoti skaitytas knygas ir užsidirbti?
Sužinokite daugiau čia
Perskaityta knyga: Nenauja knyga, kuri parduodama tiesiai iš knygos.lt sandėlio. Knygos kokybė įvertinta knygos.lt ekspertų.
Atsiliepimai