Kulinarija

Receptas iš knygos PRANCŪZIJOS VIRTUVĖ: „Stebuklingas pyragas“

Žvarbi žiemos diena turi savų privalumų! Tokiomis dienomis kaip ši namų jaukumą atrandame tarsi iš naujo. Gera niekur neskubėti, leisti laiką su namiškiais ar pagaliau atrasti laiko sau… Iki visiškos laimės trūksta tik šio to saldaus? Tuomet siunčiame Jums PYRAGO RECEPTĄ! Geriausia yra tai, kad ingredientus greičiausiai rasite savo maisto spintelėse ir šaldytuve, tad nereikės nė kojos kelti iš namų. Padarykite staigmeną šeimai arba įsitraukite į gamybos procesą visi kartu – garantuojame džiaugsmingas emocijas ir, žinoma, nepaprastai gardų rezultatą!

Nusikelkite šį savaitgalį į Prancūziją – esame tikri, kad išsikepę šį STEBUKLINGĄ PYRAGĄ pajausite šios ypatingos šalies atmosferą!

Kodėl šis pyragas stebuklingas?

Jam kepti yra ruošiama tik viena tešla, bet iškepusi ji pasiskirsto į tris skirtingų struktūrų sluoksnius. Vienas jų primena kietoką pudingą, kitas – kiek minkštesnį pudingą, o viršų dengia tikras biskvitinio pyrago sluoksnis.

2017-01-08-blogui-sluoksniai

Jums reikės (8 porcijos):

  • 500 ml pieno
  • 1 vanilės ankšties (arba vanilės ekstrakto)
  • 4 kiaušinių
  • 150 g cukraus
  • 125 g sviesto
  • 115 g miltų
  • žiupsnelio druskos
  1. Pieną supilkite į nedidelį puodą. Vanilės ankštį* perpjaukite išilgai pusiau, iškrapštykite sėklas, tada jas ir pačią ankštį sumeskite į pieną. Užvirinkite, nukelkite nuo ugnies ir 1 valandą palikite atvėsti.
  2. Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C temperatūros.
  3. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išplakite su cukrumi iki šviesios, purios masės. Supilkite tirpdintą sviestą, išmaišykite. Suberkite miltus ir pamaišykite dar truputį.
  4. Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos, išplakite juos iki stangrių putų ir labai atsargiai įmaišykite į jau paruoštą masę.
  5. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, stačiakampę arba apvalią, tik ne didesnę nei 24 cm skersmens.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 50 minučių.
  7. Prieš išimdami iš formos leiskite pyragui visiškai atvėsti ir palaikykite dar bent valandą šaldytuve. Skanaus! 🙂

*PASTABA. Jei po ranka neturite vanilės ankšties, naudokite 1 šaukštą vanilės ekstrakto. Tokiu atveju pieno virinti visiškai nebūtina, tai01-08_blogui-knygagi ir vėsinti jo nereikia – šitaip tešlą paruošite greičiau, tačiau natūrali vanilė pyragui suteikia ypatingo vanilinio skonio.

Atraskite ir daugiau klasikinių Prancūzijos virtuvės receptų!

Pristatome NAUJIENĄ – knygą PRANCŪZIJOS VIRTUVĖ. Prancūziška virtuvė dvelkia romantika, asocijuojasi su žvakių šviesa ir skamba labai prašmatniai, o iš tiesų kasdienė prancūzų virtuvė yra gana paprasta ir labai žemiška, bet reikalaujanti kokybiškų produktų, kantrybės, o kartais ir nemažai laiko.

Esu iš tų žmonių, kuriems knygų reikia kaip oro – tam, kad pilnais plaučiais būtų galima įkvėpti tyro ir gaivaus idėjų gūsio. Visuomet ant stalelio prie lovos savo akimirkos laukia bent trys skirtingo žanro knygos – juk niekada nežinai, kada bus TA nuotaika. Aplink tiek daug įdomių knygų, o joms perskaityti laiko tiek mažai!